måndag 5 december 2011

Om du fick 500 kronor...

vilka böcker skulle du köpa då och varifrån skulle du köpa dem?

En rolig, men jobbig fråga som Beas bokhylla ställer.

Rolig är den för att jag just nu har köpstopp och jobbig är den för att, ja, 500 kronor, det blir ju liksom inte så många böcker. Det är ju bara en bråkdel av vad som finns på min önskelista.

Var jag skulle köpa dem är den lätta delen av frågan, det blir ju AdLibris. Tre böcker som jag i alla fall kom fram till (summan blir visserligen 522 kronor, men jag kan lägga till 22 kronor själv) är:

Styggelsen av Amanda Hellberg - Jag är så otroligt sugen på att läsa denna, innan jag läser Döden på en blek häst, men tyvärr är jag så snål att jag tycker att 134 kronor är ganska dyrt för en bok på bara 169 sidor. Det är ju nästan en krona per sida och bör jämföras med de andra två böckerna på listan. Ligger på min önskelista som tomten fått.

Flickan från ingenstans av Justin Cronin - Stephen Kings arvtagare har jag hört. Det räcker för mig. Och så har jag ju läst massor av bra recensioner av den också. Kostar bara 199 kronor och har strax under 1000 sidor, vilket ju betingar ett lågt sidpris. Ligger högst upp på min önskelista till tomten.

Sista natten i Twisted River av John Irving - Ända sedan jag läste Garp och hans värld har jag varit ett Irving-fan, även om jag de senaste åren helt tappat bort honom. Av en eller annan anledning. Den här har stått på min önskelista så länge att den närmast är en inventarie nu. Kostar 189 kronor och har 601 sidor. Inte heller så farligt sidpris.

Om jag inte köpte dessa så skulle jag shoppa loss på pocketböcker, för 500 kronor får man ungefär 12 pocket och jag har 25 på min önskelista...

3 kommentarer:

  1. Håller med dig om John Irving och det var länge sedan jag läste honom. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. @Evalinn: Jag har läst en del recensioner av den här och många verkar tycka att det är hans bästa.

    SvaraRadera