onsdag 29 augusti 2012

Årets traditionella inköp

Jag fick ett litet delikat problem för någon vecka sedan.

Varje år åker sambon och jag till Göteborg under kulturkalaset (varför kunde det inte få fortsätta heta Göteborgskalaset? Det låter mycket roligare.) och varje år köper jag fyra pocket och betalar för tre i ospecificerad bokhandel. Så långt inga problem.

Just i år har/hade jag egentligen köpstopp, eftersom vi ska flytta om ett par veckor och det kändes onödigt att få fler böcker att bära på.

Lyckligtvis väger tradition tyngre än köpstopp, så det blev trots allt fyra pocket och i år inköptes de på Akademibokhandeln. Jag hade lätt kunnat plocka på mig minst dubbelt så många...

Som traditionen bjuder så försöker jag köpa författare som jag inte läst tidigare, men som jag av någon anledning är nyfiken på. Dessa fyra blev det.


Bedragen av Katerina Janouch. Andra bokbloggare (ingen nämnd och ingen glömd, men ni vet vilka ni är) har nästan tjatat hål i huvudet på mig om serien om Cecilia Lund. Så, här är alltså första delen.

Bländverk av Thomas Erikson. Den här har jag varit nyfiken på ett bra tag nu. Detta är första delen om beteendevetaren Alex King. Lite psykologi är ju aldrig fel.

En god man av Ulf Lindström. Läste någon recension av denna för längesedan och den lät riktigt bra. Vad som ändå avgjorde saken är att den utspelar sig i Borås, en stad jag ofta var i som barn.

Sanning av Peter Temple. Även den här läste jag en bra recension av och trots att boktipset.se tror att jag nästan kommer att avsky den här boken (de gissar på betyget 2.8) så kunde jag inte låta bli. Jag menar: Australien!

14 kommentarer:

 1. Jag har Thomas Eriksons två första böcker men jag har inte hunnit läsa dem men tror de är riktigt bra. Ska försöka läsa när jag har tid att försjunka i mitt läsande en längre stund så man inte blir så avbruten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ju som att de flesta gilla Thomas Eriksons böcker. Kanske är jag så nyfiken att denna får tränga sig före i läskön, vi får se :)

   Radera
 2. Så mange flotte bøker! Nei, det er jammen ikke lett å overholde en innkjøpsstopp når det er så mange bøker som lokker ;) Du kan i allefall glede deg til "Bedragen". Jeg ELSKER bøkene om Cecilia Lund (jeg også ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni är ju många som gillar böckerna om Cecilia Lund. Hoppas jag också gör det. Och det bästa är att om jag gillar så finns det redan flera böcker efter denna :)

   Radera
 3. Bländverk av Thomas Erikson är så bra! En av de bästa deckare/thrillers jag läst tror jag. Håller på med hans tvåa Illdåd nu och den verkar än så länga riktigt bra den med! =) Hoppas du gillar bländverk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju en underlig förmåga att lägga olästa böcker på hög, så vem vet när den blir läst :)

   Radera
 4. Jag har läst Bländverk och gillade den. Har också läst en bok av Peter Temple, dock inte denna. Mörk kust, hette den jag har läst, och jag blev inte så förtjust...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett att det varit delade meningar om Peter Temple, men jag kunde inte låta bli när den låg där i affären :)

   Bländverk verkar alla gilla, det låter otroligt lovande.

   Radera
 5. Bländverk gillade jag verkligen. Truth står i hyllan och väntar. Janouch står på listan över författare jag vill prova. Återstår då Lindström. Får väl se vad du säger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen av dessa fyra är ju speciellt högt upp i läshögen, men man vet aldrig. Ibland händer det något som gör att en bok får gå före :)

   Radera
 6. Ska bli roligt att höra vad du tycker om Cecilia Lund sen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska jag bara försöka låta bli att köpa hem resten av serien innan jag läst denna första :)

   Radera
 7. Jag har precis lånat hem Bländverk som e-bok så den står av naturliga skäl näst på tur :-). Annars har jag bara läst Bedragen som var ok men ingen storfavorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att höra vad du tyckte om Bländverk sedan.

   Radera