Sidor

torsdag 18 juli 2024

Hett i hyllan #466

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det blir ett stort kliv till början av september 2021.
Skampärlorna av Aline Lilja Gladh dök upp som en överraskning från förlaget.

Jag gillar överraskningar, ganska ofta betyder det att jag får möjlighet att läsa något som jag normalt inte skulle ha valt själv. Ett problem som kan uppstå då är att man plötsligt sitter där med bok som ingår i en serie, och inte är första delen utan tredje. Som denna. Tredje delen i Örbyhusserien och det verkar ha släppts fyra, så här långt. Precis som vanligt så påstås delarna vara fristående, men fristående delar i en serie är en paradox. Det finns helt enkelt inte. Jag vet inte hur jag ska göra med den.

Så här står det på baksidan:
Örbyhus syfabrik står i brand. William Silvergran ser handfallet på när fabriken hans far grundat går upp i lågor. När polisens tekniker går in möts de av en obehaglig överraskning. I det som en gång varit fabriksägarens kontor hittas gamla mänskliga kvarlevor, gömda i ett lönnfack.

Familjen Silvergran sluter sig och är inte till någon större hjälp i utredningen. Och när den lokala polisen tycks mer upptagen av redlösa semesterfirare i den rådande värmeböljan än av upptäckten på syfabriken, kan kommissariens syster, Lo Karlberg, inte låta bli att på egen hand börja snoka i det mystiska fallet.

Två parallella berättelser växer samtidigt fram. En ung kvinna i det förflutna söker efter något mer spännande än sitt inrutade liv på landet. Och i vår tid kämpar en annan ung kvinna för att ta sig ur ondskans grepp ...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Lustigt. Jag brukar oftast inte känna igen böckerna du har i Hett i hyllan, men den här såg jag nyligen på en annan blogg. Men jag har inte läst den.
    http://mosstanten.se/2024/07/18/hett-i-hyllan-260-drivved-fran-arkadien/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag såg den i Tisdagstrion 🙂

      Radera
  2. Jag skulle gärna läsa om Örbyhus men den här står oläst hos mig också. Av samma skäl som du har... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/07/18/hett-i-hyllan-404/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir så jobbigt när det här händer. Jag vet inte om jag vill lägga tid och kraft på att läsa två andra böcker bara för att läsa denna.

      Radera
  3. Jag gillar serien, men skulle nog säga att det är en fördel att läsa dem i ordning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis som det brukar då alltså. Jag har aldrig förstått det där med att man kallar delarna i en serie för fristående, när de så uppenbart hör ihop.

      Radera
  4. Samma här, fick den som överraskning i brevlådan och blev därmed aldrig läst.
    Här är min hett i hyllan
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/07/hett-i-hyllan-vecka-29-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade gärna läst den, om den hade varit första delen.

      Radera