Sidor

torsdag 12 september 2024

Hett i hyllan #474

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi tar ett kliv en månad framåt, till mitten av november 2021.
Kristina Ohlsson har varit en favorit ända sedan jag läste hennes första bok för evigheter sedan. Isbrytare var ett självklart köp.

Serien om August Strindberg (inte den August Strindberg, en annan) har jag ännu inte börjat läsa. Detta är i alla fall andra delen och det finns, så här långt, ytterligare två. Som jag så klart också äger. Eftersom serien utspelar sig i Bohuslän så är ju drömmen att få läsa åtminstone första boken på plats. Än så länge är ingen resa dit planerad, men jag hoppas fortfarande.

Så här står det på baksidan:
Nu ligger vintern vit på Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad.

Men en iskall januarinatt skakas den paradisiska tillvaron av en brand som ödelägger två sjöbodar. Den ena är Augusts och den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset i hela sitt liv. Kriminalinspektören Maria Martinsson sliter med utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker ...
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Jag läste Stormvakt som är den första boken i serien, förra året varvet väl. Men den var sannerligen inget för mig.
    http://mosstanten.se/2024/09/12/hett-i-hyllan-267-the-portrait-of-a-lady/

    SvaraRadera
  2. Älskar Strindbergsdeckarna! https://bokdivisionen.se/2024/09/12/hett-i-hyllan-viktigt-pa-riktigt/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag funderar på om det är möjligt att lura iväg sambon på en roadtrip i Bohuslän nästa år och läsa åtminstone första delen där 🙂

      Radera
  3. Jag är nästan ikapp. Frälsarkransen ligger sparad i streamingtjänsten. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/09/12/hett-i-hyllan-409/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, det var bra jobbat 🙂 Ibland, när jag får för mig att jag ska läsa en speciell bok på platsen där den utspelar sig, så kan det dröja väldigt länge innan det blir dags.

      Radera
  4. Jag läser så sällan deckare just nu, så även om jag har varit intresserad av författarens böcker har jag inte läst denna eller denna serie.
    Mitt bidrag för denna gång finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/09/hett-i-hyllan-vecka-37-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trots att jag läser många deckare så är det ändå oftast de som dyker upp i Hett i hyllan.

      Radera