Sidor

onsdag 31 maj 2017

"Projekt Rosie" av Graeme Simsion

Författare: Greame Simsion
Titel: Projekt Rosie
Genre: Humor
Antal sidor: 317
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The Rosie project
Översättare: Marianne Mattsson
Serie: Don Tillman 1
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: (original) 2013 (min) 2014
Format: Pocket
Källa: Bokhyllan
Utläst: 17 maj 2017




Första meningen: Jag kan ha hittat en lösning på Hustruproblemet.

Baksidetext
Don Tillman ser bra ut men har aldrig riktigt passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt fru – ett mycket grundligt frågeformulär – som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv.

Rosie Jarman gör allt detta. Hon är även spontan, smart och snygg, jobbar som bartender och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Ju mer Don engagerar sig i Rosies liv, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Han lär sig också de mest oväntade saker, som varför örsnibbslängden inte styr vårt partnerval, varför han aldrig har varit på en andra dejt och varför glass smakar annorlunda i New York.

Min kommentar
Den här boken syntes väldigt mycket för något år sedan och ja, jag blev ju nyfiken. Hur skulle jag inte kunna bli det när den handlar om en strukturerad person med en alldeles solklar diagnos? Jag fick den i julklapp 2015 och i år satte jag upp den på min boktolva. När jag började få nog av mörker och elände så tyckte jag att den borde kunna få mig på bra humör igen.

Detta är kul på riktigt, humor när den är som bäst. Först och främst tror jag att det beror på den väldigt höga igenkänningsfaktorn. Jag känner mig väldigt ofta som Don; hans tidsplanering, scheman, listor och oförmåga att förstå sociala koder samt oförståelse för politisk korrekthet. Han påminner väldigt mycket om Sheldon i Big Bang Theory och jag gillar honom precis lika mycket. Det viktiga är förstås att allt görs med stor kärlek och värme. Jag skrattar aldrig åt Don, utan med honom. Rosie är också väldigt lätt att tycka om, även hon är annorlunda, men hon är det av fri vilja.

Jag gillar verkligen Dons sätt att angripa problem (allt är problem och alla problem har en lösning) och hans besatthet när han får ett rejält att sätta tänderna i. Det passar mig bra, eftersom jag själv (oftast) fungerar på det rationella sättet. Kärleken är dock aldrig rationell och inte speciellt logisk heller, så där blir det onekligen trassel. Dons relation med Rosie är obetalbar och jag tycker om det hon gör med honom. Det är okej att förändra sig, om man själv vill, speciellt om man upptäcker att man har mycket roligare då. Romantiken tar aldrig över och den blir långtifrån sockersöt och sliskig.

Det är lite svårt att genrebestämma Projekt Rosie, men om boken hade varit en film så skulle den definitivt ha klassats som komedi. Och filmen vill jag för övrigt väldigt gärna se, hoppas det blir en. Det är roligt och det blir många skratt, fniss och leenden. Till och med ute bland folk. Den är ju lite förutsägbar, men det stör inte på något sätt.

Jag tycker att fler borde vara som Don i sociala sammanhang. Livet skulle bli betydligt enklare om fler säger vad de menar. Det är väldigt svårt att göra den här boken rättvisa i ett sådant här inlägg. Bara läs den! Jag är så glad att jag redan har andra delen i hyllan.

Boktipsets estimerade betyg var 4,5 och genomsnittet 3,7 (beräknat på 260 betyg).
Goodreads hade den 4,01 i genomsnitt (beräknat på 293 303 betyg).
Jag ger den 4,0
Boken är
TråkigFantasirik
RoligKlurig
TrovärdigFörutsägbar
OsannolikVälskriven
RomantiskDåligt språk
SorgligFör lång
SpännandeFör kort

Andra som bloggat om Projekt Rosie: Lottens bokblogg, Fantastiska berättelser och Bloggbohemen.

Boken kan köpas på Adlibris, Bokus och cdon.

tisdag 30 maj 2017

Top Ten Tuesday: Mest efterlängtade boksläppen andra halvan av 2017


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Top Ten Most Anticipated Books For The Second Half of 2017.

Höstens och vinterns kataloger har väl inte börjat komma riktigt än (jag har sett någon), men faktum är att jag av någon anledning har lite mer koll än vanligt över vad som komma skall (Johanna och Annette, jag tittar på er).

Detta är bara ett litet axplock...

1. Försvunnen av Mo Hayder 2017-07-14
2. Coffin Road av Peter May 2017-08-03
3. Sargad av Flynn Berry 2017-08-16
4. Vi mot er av Fredrik Backman 2017-08-21
5. Spegelstaden av Justin Cronin 2017-09-14
6. Jag hör sirenerna på gatan av Adrian McKinty 2017-09-15
7. Dödsdömd av Sharon Bolton 2017-09-21
8. Bödelskyssen av Mons Kallentoft 2017-10-11
9. Svallvågor av Amanda Jennings 2017-10-12
10. Visselblåsaren av John Grisham 2017-11-10

måndag 29 maj 2017

TV-serie: Modern Family - Säsong 6

Titel: Modern Family
Originaltitel: Modern Family
Genre: Komedi
Skapad av: Steven Levitan, Christopher Lloyd
TV-bolag: ABC
Skådespelare: Ed O'Neill, Sofia Vergara, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Julie Bowen
Premiär: 2014-09-24
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 24
Avsnittslängd: ca 25 min
Såg den på DVD april-maj 2017





Handling
Cam och Mitch börjar vänja sig vid livet som gifta medan Phils och Claires äktenskap sätts på prov av irriterande grannar. En drönarkamera skapar förödelse i Jays och Glorias trädgård och en incident på motorvägen resulterar i underhållande förändringar i Pritchett-Dunphy-familjen.

Min kommentar
Tänk vad tiden går. Det är nästan exakt två år sedan vi såg femte säsongen av Modern Family. Varför det har gått så lång tid? Det hade det inte gjort om bara jag hade bestämt, men sambon har bara velat titta på Castle och Game of thrones (jag är i och för sig inte speciellt nödbedd) så alla andra TV-serier har fått vänta. Nu i efterhand så kan jag tycka att vi borde klämma in komedier lite oftare. Detta är en riktig humörhöjare.

Det är inga som helst problem att hänga med trots tiden som gått, det är ju inte direkt någon komplicerad handling. Det mesta trampar på i invanda fotspår, vilket i det här fallet är positivt. Man vet precis vad man får.

Cam är fortfarande min favorit och jag känner att jag alltid blir förväntansfull när det handlar om honom och Mitch. De är ett helt osannolikt par. Vilket för övrigt gäller samtliga konstellationer. Den här säsongen tycker jag att det mesta handlar om familjen Dunphy (det kanske det alltid gör), det är i alla fall det jag minns. Claire är upptagen med att vara perfekt och oroa sig för vad andra tycker om henne. Hon är nog faktiskt den som är jobbigast i hela serien. För Alex har det blivit dags att sluta i high school och välja college. Hur ska det bli när hon försvinner från hemmet? Haley är... Haley, men även hon börjar växa upp. Luke och Phil är mentalt sett ungefär lika gamla och scenerna med Phil är ofta de som är mest pinsamma. Det blir liksom alltid fel.

En invändning man skulle kunna ha är att handlingen ofta rör sig farligt nära buskis, men detta är väldigt mycket roligare. Det kan bero på att det är så mycket värme och kärlek mellan alla och att igenkänningsfaktorn trots allt är ganska hög. Här drivs det ju friskt med alla egenheter som människor överhuvudtaget kan ha.

Sjunde säsongen står redan här och förhoppningsvis ska det inte dröja två år tills vi ser den.



TV-serier.nu hade säsongen 4,0 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,5 i genomsnitt (beräknat på 267 112 betyg).
Jag ger säsongen 4,0.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

Film: Passengers

Titel: Passengers
Originaltitel: Passengers
Genre: Science fiction
Regissör: Morten Tyldum
Manus: Jon Spaihts
Skådespelare: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Laurence Fishburn, Michael Sheen
Utgivningsår: 2016
Produktionsland: USA
Längd: 116 min
Serie: -
Såg den på Blu-ray 19 maj 2017





Handling
Resan för två passagerare ombord på ett rymdskepp, som transporterar dem till ett nytt liv på en annan planet, tar en livsfarlig vändning när deras stasiskapslar av någon mystisk anledning väcker dem 90 år innan de når sin destination. Medan Jim och Aurora försöker lösa mysteriet bakom det tekniska felet, börjar de bli förälskade i varandra, utan att kunna motstå attraktionen som finns mellan dem. Samtidigt hotas deras liv av att skeppet håller på att haverera och av sanningen bakom deras för tidiga uppvaknande.

Min kommentar
Det har blivit en hel del science fiction den senaste tiden. Inte mig emot, det är nog min favorigenre, men jag kan ju inte låta bli att fundera över varför. Är det så enkelt att det görs många science fiction-filmer just nu? Varför, i så fall? Dessutom känns det lite som att de här filmerna är lite annorlunda mot vad många kanske förväntar sig i den här genren. Jag gillar verkligen den här tendensen.

Jag hade nog dålig koll på vad Passengers handlade om, titeln är ju inte direkt avslöjande. I alla fall så var den inte alls som jag förväntade mig. Ja, jag hade förväntat mig minst ett rymdmonster. I stället får jag en film med ett stort moraliskt dilemma. Jag har själv ingen aning om vad jag hade gjort, men förmodligen samma. Det hade kunnat bli riktigt jobbiga 90 år annars. Tyvärr tycker jag att filmen i stort sett helt tappar bort frågeställningen och i stället övergår den till lite för mycket kärlekstrams.

Skådespelarprestationerna var helt okej, eventuellt saknar jag den riktiga gnistan mellan Pratt och Lawrence, men det var ju inte som att de hade speciellt många att välja bland. Som vanligt är det dock tekniken som tilltalar mig mest och det är föga förvånande att jag gillar androiden Arthur mer. Han var helt enkelt bäst. Och de där små "dammsugarna", sådana vill jag ha.

Det är en väldigt snygg film och vissa scener får mig nästan att tappa andan, speciellt den där när Pratt tittar ut över rymden. Tyvärr så förstörs ofta de här scenerna av hög musik. Jag hade uppskattat mer om tystnaden hade fått råda där. Som i Interstellar.

Det är en väldigt långsamt berättad historia, ändå är den spännande. Den är lågmäld, men ändå rolig. Slutet är jag speciellt förtjust i, jag gillar att inte allt förstörs med detaljer. En väldigt bra film, helt enkelt.



Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 964 betyg).
IMDb hade den 7,0 i genomsnitt (beräknat på 191 205 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

söndag 28 maj 2017

Smakebit på søndag: Levande och döda i Winsford

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från virkeligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Den här långhelgen har nästan tagit kål på mig. Tre kalas på fyra dagar. Varav mitt var det första i kön. Det kunde dock ha varit än värre för det är ett födelsedagsbarn som inte firar. Talesättet "when it rains, it pours" stämmer verkligen här. Nu är det i alla fall bara ett kalas kvar, men det är samtidigt det som är längst bort så i stort sett hela den här dagen går åt till det. Men sedan är det klart. För den här gången.

Läsningen har ju blivit lite lidande, men igår (den "lediga" dagen) bestämde jag att jag skulle ha en bara-vara dag och då läste jag mest hela tiden och då blev Skuggan av henne av Anna E Wahlgren utläst. Sedan började jag fundera på om jag kanske skulle tjuvstarta juni månads läsning och börja på Håkan Nessers Levande och döda i Winsford, som jag blev så sugen på när den var i fokus i Hett i hyllan. Så många hade så mycket bra att säga om den. Sagt och gjort. I morse började jag på den.

Min smakebit är från sida 28.
Den första morgonen var grå och råkall.
     Åtminstone var det råkallt inomhus. Lukten av hemtamt mögel kändes tydligt i sovrummet, men jag tänkte att jag kommer att lära mig leva med det. Huset har bara två rum, men ganska stora, och fönstren i båda vetter åt samma håll: söderut. Där tar heden vid, på andra sidan en ojämn och mossbelupen stenmur som innesluter tomten i tre väderstreck. Ute på heden faller sedan terrängen i en långsträckt svacka ner mot en dalgång som jag gissar löper vidare ner till byn - men den tjocka valk av dimma som lagt sig till rätta därute gjorde topografin svårbedömd denna morgon.

lördag 27 maj 2017

Läsplanering juni 2017

En blandad kompott blir det i juni, hoppas jag. Sidantalet har jag försökt hålla nere och jag hoppas hinna med dessa plus minst en till.

Levande och döda i Winsford av Håkan Nesser. Hyllvärmare.
Mitt hjärta går på av Christoffer Holst. E-bok.
Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen. Hyllvärmare. Finish That Series Challenge.
Los Peregrinos av Cecilia Samartin. Hyllvärmare. Finish That Series Challenge.

"En sax i hjärtat" av Marie Bengts

Författare: Marie Bengts
Titel: En sax i hjärtat
Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 477
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Hannah Lönn 1
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: (original) 2017 (min) 2017
Format: Inbunden
Källa: Bokhyllan
Utläst: 14 maj 2017




Första meningen: Asta Grankvist mötte stadigt sin blick i badrumsspegeln medan handfatet fylldes med vatten.

Baksidetext
Året är 1957. Sömmerskan Hannah Lönn har rest till Eneby i Småland för att ta hand om sin faster Lilly som stukat foten, men sommaridyllen skakas snart av ett mord. En av medlemmarna i byns syjunta hittas mördad med en sax i bröstet. En charmig pusseldeckare där den självständiga och färgstarka Hannah Lönn tillsammans med polisen jagar efter mördaren bland den lilla ortens hemmafruar, gårdsägare och konditoribiträden.
till viljes?

Min kommentar
När jag var i 20-årsåldern så upptäckte jag Agatha Christie och det är nog hennes "fel" att jag är så glad i deckare. Jag slukade hennes böcker och det var väldigt sällan som jag klurade ut mördaren innan slutet. Pusseldeckare är ju i det närmaste utrotningshotat nu när de moderna deckarna helst ska vara så blodiga som möjligt. Därför blev jag väldigt glad när jag fick möjlighet att läsa En sax i hjärtat, som faktiskt är en modern pusseldeckare.

Boken utspelar sig i en liten by i Småland under ett par veckor sommaren 1957. Jag blir direkt förpassad rakt tillbaka till 50-talet, trots att jag inte fanns då. Allt andas 50-tal och småstadsmentaliteten är beskriven på ett bra sätt. Alla vet allt om alla. Tror de. Ingen låser dörren när de går ut. Det skvallras och spekuleras överallt. Det främmande och annorlunda möts med oblida ögon. Jag får faktiskt nästan lite ångest.

Det är en förfärlig massa karaktärer och jag får möta dem allihop nästan från start. Ett tag kändes det som att jag träffade hela byn. Det blir lite jobbigt eftersom de flesta helt saknar särdrag och jag får ganska svårt att hålla isär de olika familjerna. Många av dem känns dessutom bara som utfyllnad. Hannah själv och hennes faster Lilly är däremot tydliga. Jag gillar Hannah och kan lätt relatera till henne. Hon bryr sig inte ett dugg om vad andra tycker och tänker och hon säger inte alltid det som förväntas. Och så lägger hon ju näsan i blöt överallt. Dessutom kör hon en gammal VW, precis en sådan som min far hade. Vilket får mig att störa mig en liten, liten aning på att Lilly sägs ha säkerhetsbältet på sig. Det fanns inga i den modellen.

Bara några sidor in i boken tänker jag att det här kan bli bra och det blir det. Tyvärr så är boken lite för lång, speciellt för en pusseldeckare. Om man kastar ett öga på Agatha Christie och Maria Lang så ser man snabbt att deras böcker är ungefär hälften så tjocka och det är nog ungefär vad den här typen av deckare mäktar med. I övrigt så påminner den ganska mycket om Dame Agatha. Jag gillar verkligen den lätt humoristiska tonen.

Motivet förstod jag nog redan från start, däremot var jag inte helt säker på vem. Det låter kanske konstigt, men så kan det faktiskt vara under de omständigheter som råder här. Till skillnad från de flesta andra som har läst denna så blev jag inte särskilt sugen på vaniljhjärtan, jag är inte speciellt glad i kakor i allmänhet, men en varning utfärdas för den som gillar dem: Se till att ha några till hands.

Detta ska ju bli en serie och jag är lite nyfiken på hur det ska fungera. Inte kan det väl vara tänkt att Hannah ska se efter sin faster varje gång det händer något i byn? Det ska i alla fall bli intressant att läsa mer om Hannah och eventuellt om faster Lilly då.

Den här boken har varit med i En smakebit på søndag.

Boktipsets estimerade betyg var 4,8 och genomsnittet 3,3 (beräknat på 15 betyg).
Goodreads hade den 3,48 i genomsnitt (beräknat på 21 betyg).
Jag ger den 3,5
Boken är
TråkigFantasirik
RoligKlurig
TrovärdigFörutsägbar
OsannolikVälskriven
RomantiskDåligt språk
SorgligFör lång
SpännandeFör kort

Andra som bloggat om En sax i hjärtat: Lottens bokblogg, Johannas deckarhörna och Just här-just nu.

Boken kan köpas på Adlibris, Bokus och cdon.

fredag 26 maj 2017

Helgfrågan v 21 (25 - 28 maj)

Mia har startat upp Helgfrågan för att vi ska få helg på riktigt och trots att jerkan är tillbaka igen så fortsätter vi väl.

Veckans fråga är: Hur ser din bokönskelista ut?

Jaha ja. En icke-boknörd skulle ju givetvis kunna tro att det inte längre finns några böcker på min önskelista efter jättepaketet igår, medan en sann boknörd utan vidare förstår att den där listan blir aldrig någonsin tom. Här är bara några exempel på böcker som ännu inte är i min ägo.

En man från ingenstans av Gregg Hurwitz
I djupt vatten av Paula Hawkins
Heroine av Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Jag ser dig av Claire Mackintosh
Bakom din rygg av Sofie Sarenbrant

Jag skulle kunna hålla på ett bra tag till...

Min mamma har redan fått sin present, eftersom vi inte träffas på söndag och hon ändå var här nu till min födelsedag. Dessuton hade hon köpt den själv så det skulle bli rätt. Tydligen var det i alla fall en blomstergrupp att ha på altanen. Tror jag.

Ännu mer för läsplattan och bokhyllan

Det kom ett mejl... visst känns den början igen?

Tidsmaskin av Mårten Dahlrot är en triplett och består alltså av tre korta noveller och om jag har fattat saken rätt så ska det vara något slags science fiction, även om jag faktiskt tycker beskrivningarna låter mer som skräck. Gränsen kan ju i och för sig vara hårfin. Tack till författaren!

En så kallad vinst dök upp, även om det inte var det svar som de ville ha så var det det rätta :) Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan ser jag verkligen fram emot att läsa, men först vill jag avsluta hennes serie om det lilla bageriet. Och den urtjusiga bokkassen kommer nog till användning den också. Tack till Massolit!

När det kom en avi så tänkte jag att det kunde vara en av tre böcker, som jag väntade på. Jag hade fel. Det var en överraskning. I paketet låg Den tyska flickan av Armando Lucas Correa. Nu försöker jag övertala sambon om att det verkligen är dags att göra den där resan till Berlin. Även om nu boken utspelar sig även på andra platser, men Berlin ligger ju närmast... Tack till Louise Bäckelin Förlag!

torsdag 25 maj 2017

Hett i hyllan #93

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I dag är det min födelsedag och det betyder att jag troligtvis får en del nya böcker, som är presumtiva hyllvärmare, men det är ett annat inlägg. I dag är också dagen när vi byter år och går vidare till 2014 i den här uppvisningen av dåligt samvete.
Januari 2014 alltså... Karin Alvtegen blev snabbt en favorit hos mig med sina S-böcker och jag tror att jag har läst allt hon skrivit (utom barnboken då), förutom Fjärilseffekten. Trots att just den titeln dessutom kittlar min fantasi, jag gillar ju verkligen den här... teorin och slump tror jag inte alls på.

Det här är ju en liten tunnis, i mina ögon, och den borde vara hyfsat snabbläst. Den där utmaningen med att återanknyta till gamla favoriter rycker allt närmre. Ska fundera på det. Seriöst.

Detta handlar Fjärilseffekten om i alla fall:
En bil krockar av en oförklarlig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden?

Bodil är 55 år gammal när hon drabbas av en obotlig sjukdom. Hon bestämmer då, sig efter ett långt och krävande äktenskap, att lämna sin man. Själv börjar hon förbereda sig på att inte längre finnas. Tanken på döden skrämmer henne inte men hon behöver förstå varför livet blev som det blev. Varför har hon så ofta gjort det som förväntats av henne istället för att göra det hon själv faktiskt vill?

Bodil bestämmer sig för att försöka närma sig sin högpresterande dotter Viktoria, som präglats hårt av uppväxten med en dominant far och en undfallande mamma. Men innan hon hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten. Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft, och om vår ovilja att försonas med tillvarons villkor. Att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

onsdag 24 maj 2017

Kommande böcker juni 2017

Det lilla andrummet som sommaren brukar utgöra blir kanske inte riktigt så omfattande som man kunde hoppas...

Top dogg av Jens Lapidus
Genre: Kriminalroman
Serie: Teddy & Emelie (3)
Antal sidor: 472
Utgivningsdatum: 2017-06-01
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ett hemligt nätverk i Stockholm har i decennier utnyttjat unga flickor, var och en som kommer det på spåren gör det med fara för livet.

I den tredje boken om det omaka paret Teddy och Emelie, kåkfararen och advokaten, börjar snaran dras åt. Polisen har tillsatt en specialgrupp för att ta reda på vilka som ingår i sammanslutningen men ändå kommer de inte åt våldet. Och vem är det som med alla medel försöker tysta Teddy och Emelie?


Min första tanke: Tredje delen?! Och jag som inte har läst första än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Kalypso av Ingar Johnsrud
Genre: Kriminalroman
Serie: Beiertrilogin (2)
Antal sidor: 522
Utgivningsdatum: 2017-06-05
Förlag: Forum

Från Bokus
En hemlig militäraktion i Sovjetunionen går fel. Tjugofem år senare påträffas med kort mellanrum två lik i Oslo. Rör det sig om hämnd, eller vill någon sopa undan spåren? Frågorna blir allt mer brännande för poliserna Kafa Iqbal och Fredrik Beier. Vem är Kalypso? Varför måste hon dö?

Jag fortsätter att tycka att den här serien låter intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Sektens barn av Mariette Lindstein
Genre: Thriller
Serie: Via Terra (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-06-07
Förlag: Forum

Från Bokus
Femton år har gått sedan Sofia flydde sekten på Dimön. Sektledaren Franz Oswald har inte synts till sedan dess, men när en skoningslös storm sveper över Sverige kliver han ut ur skuggorna. Han är redo att ta sin sekt ut i världen och blir med sitt nya miljömedvetande mer populär än någonsin.

Men bakom fasaden utövar han en grym och manipulativ tyranni som inte minst drabbar sektens barn. Två av dem är sönerna Thor och Vic som uppfostras enligt sektens teser till att bli trofasta soldater i faderns tjänst. Men ju äldre Thor blir, desto mer växer tvivlen. Vem är egentligen Franz Oswald? Och hur långt är han beredd att gå för att behålla sin makt?

Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter, men det totalförstörs av stormen. Samtidigt kämpar hon mot vetskapen om att Franz Oswald kan vara far till hennes dotter, Julia. Hon har lovat sig själv att aldrig mer ha någon kontakt med honom, men det visar sig vara svårare än hon trott. Franz Oswald använder all sin list för att nästla sig in i hennes liv och plötsligt befinner hon sig återigen i sektledarens grepp. Men den här gången är det inte bara henne han vill komma åt – utan också hennes dotter.


Ännu en serie som inte är påbörjad. Än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Heroine av Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkules (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2017-06-12
Förlag: Bookmark

Från Bokus
Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla uttryckningar.

Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd.

Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.


Som jag har längtat!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Det finns alltid förlåtelse av Anne B Ragde
Genre: Drama
Serie: Neshov (4)
Antal sidor: 439
Utgivningsdatum: 2017-06-21
Förlag: Forum

Från Bokus
Tre år har gått sedan Torunn svek släkten och lämnade gården Neshov utanför Trondheim som nu står och förfaller. Farbrodern Erlend och hans älskade Krumme har blivit småbarnsföräldrar och lever ett gott liv i Köpenhamn – pengar saknas inte och barnen få all den kvalitetstid de behöver. Den andre farbrodern, begravningsentreprenören Margido, har hittat tillbaka till Gud men plågas av grubblerier och de nya tiderna i branschen. Tiden har sprungit ifrån honom. Torunn själv har fyllt fyrtio och står på nytt inför ett vägval i livet. Vart ska hon ta vägen härnäst? Kan hon återvända till Neshov trots sitt svek?

Jag är väldigt nyfiken på den här serien, den låter som att den skulle kunna passa mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Jag ser dig av Claire Mackintosh
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-06-08
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En dag upptäcker Zoe Walker ett foto på sig själv bland småannonserna i en Londontidning. Utan förklaring, utan hänvisning till någon hemsida. Det bara finns där - ett grynigt svartvitt foto och ett telefonnummer.

Hon visar upp det för sin familj, men de är övertygade om att personen på fotot bara är någon som liknar Zoe. Dagen efter finns en ny annons på samma plats i tidningen med en bild av en annan kvinna. Och dagen därpå ytterligare en.

Är allt bara ett misstag? Ett underligt sammanträffande? Eller är det någon som håller koll på dem... Zoe är fast besluten att ta reda på sanningen bakom bilderna.


Hennes förra bok var riktigt bra och jag ser verkligen fram emot denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Trasdockan av Daniel Cole
Genre: Kriminalroman
Serie: Nathan Wolfe (1)
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2017-06-09
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Ett lik bestående av kroppsdelar från sex olika personer hittas. Den makabra upptäckten får namnet Trasdockan av pressen och detektiv Nathan Wolfe får ta hand om fallet. Mördaren hånar polisen genom att meddela pressen namnen på de personer han tänker döda härnäst. Kommer polisen kunna stoppa mördaren innan sex personer till mister livet?

Låter grym och brutal. Borde passa mig...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Strandcaféet av Lucy Diamond
Serie: Evies liv i Cornwall (1)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2017-06-07
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
JEvie Flynn har alltid varit familjens svarta får. Medan hennes äldre systrar växte upp tidigt har Evie försökt slå igenom som sångerska, skådespelare och till och med fotograf. Men inget har lyckats och hon känner hur livet passerar medan hon vikarierar på kontor och lever ett lite för stillsamt liv med sin tråkiga, pensionssparande pojkvän.

När Evies älskade moster Jo dör i en bilolycka, ärver Evie hennes strandcafé i Cornwall. Fast besluten att lyckas med något för första gången i sitt liv bestämmer sig Evie för att flytta dit, driva caféet och börja om från början. Men att börja om är inte alltid lätt varken när det kommer till jobb eller kärlek...


Ännu fler böcker som utspelar sig i Cornwall... det är nu ett resmål som ligger högt upp på listan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.



Väntar tills natten kommer av Christoffer Holst
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 296
Utgivningsdatum: 2017-06-12
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Efter ett års distansförhållande är det dags: tonårskillarna Lukas och Sam ska äntligen få en hel sommar för sig själva, i en fiskestuga vid Vänerns kant som de får hyra i utbyte mot lite enklare renoveringsjobb. Men det blir inte helt som de tänkt sig Vad är det egentligen för ljussken som syns över sjön, varför känns allt som står i den gamla dagboken så bekant, och är det något mer än ensamheten som hemsöker Lukas?

Ja, alltså... jag har ju inte läst något av Christoffer Holst. Än. Men jag ska.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

"Sonjas sista vilja" av Åsa Hellberg

Författare: Åsa Hellberg
Titel: Sonjas sista vilja
Genre: Drama
Antal sidor: 344
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Sonja 1
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: (original) 2012 (min) 2012
Format: Pocket
Källa: Bokhyllan
Utläst: 9 maj 2017




Första meningen: Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna ens när hon levde.

Baksidetext
Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna lågutanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt - alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor... Vill de och kan de göra Sonja
till viljes?

Min kommentar
Ibland får även jag nog av mörker och elände, tro det eller ej. Som för några veckor sedan och då till den milda grad att jag var tvungen att slänga in något jag hoppades var en feelgood. Den här boken fanns faktiskt på min boktolva, dessutom. Åsa Hellberg har jag hört mycket om och jag följer henne till och med på Instagram. Fram tills nu så har det varit bara tack vare hennes otroligt söta gamla katt.

Början på Sonjas sista vilja är helt enkelt fantastisk, jag är fast direkt. Sedan bara fortsätter det. Vi kastas ut i miljöer som London, Paris och Las Palmas och enligt mig så är det precis lagom med beskrivningar. Jag hinner aldrig tröttna.

Jag gillar verkligen de här tre tanterna damerna kvinnorna på 50-ish. Och Sonja med, kanske, trots att hon är död, men henne blir jag lite irriterad på. Det är ju så otroligt lätt att att ha åsikter om hur andra väljer att leva sin liv, när man själv är snuskigt rik. Ibland ställer jag mig frågande till deras val, ofta blir jag arg på hur de tolkar allt fel och drar snabba, felaktiga slutsatser (som när Rebecka fick veta vem kvinnan var 😲). Ändå kan jag förstå dem. Kanske beror det på att jag inte är lik någon av dem utan känner igen vissa delar i alla.

Det här är en historia om vänskap, som håller i alla väder och genom allt. Ingen dömer någon annan, alla accepteras precis som de är (ja, förutom då Sonja som har åsikter om det mesta i sitt testamente). Jag vill också ha sådana där väninnor, men framför allt så skulle jag också vilja få flera miljoner så att jag kan förverkliga mina drömmar. Här finns också precis lagom med svärta för att vara en bra feelgood. Naturligtvis finns det en del kärlek med, men jag tycker aldrig att det blir tramsigt. Hela historien är så otroligt förutsägbar, ner till minsta lilla händelse, men tänk, det gör absolut ingenting. Detta är riktigt roligt.

Kanske ska man bli irriterad på det klyschiga (utan man är ingen kvinna fullständigt lycklig, livet är tomt utan barn, en perfekt figur krävs) om man väljer att tolka allt i svart. Det gör inte jag. Detta är tre (fyra) starka kvinnor som själva har valt hur de ska leva och tar konsekvenserna. Tack vare sin vänskap så tar de sig igenom svåra tider, utan män. När de sedan får chansen... ja, då tar de den. En lycklig kärleksrelation är ju bara en bonus.

Det känns bra att läsa om människor i min egen ålder, det händer ju inte speciellt ofta. Ibland går det lite väl fort, men jag köper det. Det enda är att jag skulle vilja lära känna Sonja. Vilket man tydligen får, lite mer, i fortsättningen, Sonjas hemlighet. Den måste jag skaffa nu och så har jag hört att det ska komma ännu en bok i serien.

Den här boken har varit med i En smakebit på søndag.

Boktipsets estimerade betyg var 3,7 och genomsnittet 3,2 (beräknat på 259 betyg).
Goodreads hade den 3,39 i genomsnitt (beräknat på 249 betyg).
Jag ger den 4,0
Boken är
TråkigFantasirik
RoligKlurig
TrovärdigFörutsägbar
OsannolikVälskriven
RomantiskDåligt språk
SorgligFör lång
SpännandeFör kort

Andra som bloggat om Sonjas sista vilja: Bokhyllan, Malins bokblogg och Emilias bokstäver.

Boken kan köpas på Adlibris, Bokus och cdon.

tisdag 23 maj 2017

Veckans utmaning: Om mina hobbyer

Veckans utmaning på Kulturkollo: Hobbyer.
Ägnar du dig åt någon hobby, vad är det och hur började ditt intresse för just den hobbyn? Finns det någon hobby du inte testat än (eller i alla fall inte håller på med nu), men är sugen på att utforska?

Förutom läsningen då? Det måste ju betraktas som en hobby 😊

Jodå, jag har (minst) en, som jag brukar ägna lite tid åt varje dag. Det är ett managerspel, det är online och det är hockey.

Egentligen började det med att sambon hittade ett svenskt spel och efter att ha hört honom prata lyriskt om hur kul det var så började jag också. Det var verkligen kul, av många orsaker. Jag menar, hockey är ju kul, statistik är ju också väldigt kul och allt är en tävling. Mot andra riktiga människor. Tyvärr så stagnerade det här spelet efter några år och det hände liksom inget med spelmotor eller andra funktioner så jag började leta efter något annat.

Till slut hittade jag ett, som utvecklas i Slovakien, vilket betyder att hela världen är med här. PowerPlay Manager, som det heter, innehåller nog allt jag kan önska av ett managerspel. Det finns hur många möjligheter som helst att göra saker med både arena, personal, spelare, ja allt. Statistik finns i överflöd. Eftersom alla i hela världen kan vara med så finns det även landslag och VM.

Givetvis så lägger man ju så mycket tid på det som man vill/har och ingen blir nog förvånad om jag säger att jag i alla fall har lagt en del tid. Bland annat på att ta fram en oslagbar formel för spelarträningen och ett Excel-ark med allehanda statistik 😀

Spelet gick precis in på sin 27:e säsong (jag började i slutet av första), vilket inte alls betyder att det har gått 26 år. En säsong är bara 112 dagar så det går drygt tre på ett år. Den här säsongen blir lite speciell eftersom jag precis gick upp till högsta serien, av misstag kan man nog säga. Det var inte tänkt att hända nu, utan först kanske till nästa säsong. Men så där kan det bli. Jag hoppas i alla fall kunna klara mig kvar.

Top Ten Tuesday: Sommarläsning


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Summer Reads Freebie : In preparation for Memorial Day (which is always the unofficial summer kickoff for me), let's rec some summer/beach reads: books to go in your beach bag, best books set in summer, books with summer-y covers, best beach reads for people who don't enjoy contemporary/realistic reads, best beach reads for fans of X genre, etc. etc.

Det här får bli mitt så kallade dreamteam för ett par veckor vid stranden. Något som jag inte kommer att ha, överhuvudtaget, men om jag hade haft det så skulle jag vilja läsa de här böckerna.

1. You had me at hello av Mhairi McFarlane
2. Häxan av Camilla Läckberg
3. Hundar, hus och hjärtats längtan av Lucy Dillon
4. Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón
5. En mörderska bland oss av Hannah Kent
6. Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin
7. Mitt hjärta går på av Christoffer Holst
8. Själlös av Gail Carriger
9. Törst av Jo Nesbø
10. Hemmet av Mats Strandberg

måndag 22 maj 2017

Film: Cirkeln

Titel: Cirkeln
Originaltitel: Cirkeln
Genre: Fantasy
Regissör: Levan Akin
Manus: Levan Akin, Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg (bok)
Skådespelare: Miranda Frydman, Minoo Falk Karimi, Hanna Asp, Sverrir Gudnason, Gustav Lindh
Utgivningsår: 2015
Produktionsland: Sverige
Längd: 144 min
Serie: -
Såg den på TiVo 4 maj 2017




Handling
En natt när månen färgas blodröd, befinner sig sex unga tonårsflickor i en övergiven folkpark, dragna dit av en mystisk kraft. Där avslöjas en gammal profetia. De är "De utvalda", en grupp häxor - utsedda att rädda världen. Plötsligt är tiden i gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat.

De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. I Cirkeln skildras en parallell värld i vilken drömmar, irriterande föräldrar, mobbing, hämnd och kärlek möter farliga krafter och forntida magi.

Min kommentar
Cirkeln (boken) var nog den första ungdomsbok jag läste, efter Harry Potter, och jag älskade den. När jag fick veta att den skulle bli film blev jag glad och orolig. Det blir jag alltid när en favoritbok ska filmatiseras. När den väl kom så verkade alla vara rörande överens, den var usel. Då bestämde jag mig för att inte se den, men när den gick på TV kunde jag inte låta bli att spela in den för att ta till någon gång när jag var ensam hemma. Som vanligt försöker jag bortse från boken när jag ser en filmatisering, de är ju två helt skilda saker, men jämförelser är svåra att låta bli.

Castingen tycker jag väl är helt okej, i alla fall vad gäller utseende. De flesta kände jag igen utan att behöva "presenteras" för dem. Det var väl bara Vanessa som egentligen inte stämde med min bild av henne (tror jag). Ett av mina problem är att alla killar ser exakt likadana ut, i alla fall när man ser dem en och en, och jag har stora problem med att se vilken av dem som är i bild. Det allra största problemet gäller dock att de ska spela 16 år. Flera av dem är en bra bit över 20. Det syns. När det gäller skådespelarprestationerna så stärker väl den här filmen min åsikt att det är nästan omöjligt att hitta bra, unga skådespelare i Sverige. Varför låter det alltid som att de läser innantill? Jag förstår att de flesta av "ungdomarna" inte har fått fler roller, men usla är de inte. De gör det bästa av det de har fått att jobba med.

Jag saknar en hel del scener och människor, men jag förstår ju att man inte kan få med allt på dryga två timmar. Kanske hade boken gjort sig bättre som TV-serie. Om man inte har läst boken så tror jag att filmen kan bli ganska obegriplig, det verkar lite som att filmmakarna har utgått från att alla som kommer att se filmen har läst boken. Personligheterna hastas över och blir väldigt grunda. Relationerna, som hela boken bygger på, kommer helt bort. Deras olika krafter känns bara obegripliga.

Musiken och musiksättningen vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska säga om. Ibland känns det som skräck på 70-talet. Och det menar jag inte som en bra grej. När jag kollar upp lite närmare vilka skådisar som är med i filmen så upptäcker jag att Ruth Vega Fernandez, som spelar Adriana Lopez, har varit med i i stort sett alla Johan Falk-filmer där hon spelar karaktären Marie Lindell. Det säger kanske en del att jag inte alls minns henne.

Kontentan av det hela är i alla fall att jag blir glatt överraskad av filmen. Den är inte alls så usel som jag trodde, i stället är den klart sevärd. I alla fall om du har läst boken. Och om du kan bortse från att filmen inte är likadan.



Filmtipsets estimerade betyg var 2 (beräknat på 1 034 betyg).
IMDb hade den 5,9 i genomsnitt (beräknat på 2 121 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på discshop.

söndag 21 maj 2017

Smakebit på søndag: Jag är en tjuv

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från virkeligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Jag som hade börjat bli orolig för att jag tröttnat på deckare blev så uppslukad av Eva Dolans Efter din död att jag läste ut den tidigt i morse. Det gick inte att lägga ifrån sig den innan den var slut och det känns otroligt skönt att det inte alls är deckare jag är less på, rent generellt.

I alla fall så är det ju dags för en ny bok då och jag har mer eller mindre bestämt mig för att ta varannan feelgood ett tag, åtminstone försöka, så valet föll på Jag är en tjuv av Jonas Karlsson. Någon egentlig feelgood är den kanske inte, men jag är helt säker på att den är långt ifrån deckare.

Min smakebit är från sida 5.
     Man måste inte ändra en massa saker hela tiden, tänkte han. Folk trodde gärna det. Och alla verkade de ha ungefär samma bild av hur förändringen skulle se ut. Alltihop gick ut på att man skulle utvecklas som människa och bli mer, ja vad då? Utåtriktad, medmänsklig, ta för sig, så att man blev lycklig eller bara annorlunda? Roland ogillade förändringar över huvud taget. Han förändrades dagligen, och alltid mot sin vilja. Gick upp eller ner i vikt, fick tandsten och gråa hår, blev äldre, skilde sig, utvecklade allergier, fick hjärtklappning och omodernare mobiltelefon.
     Det här var någonting annat, det insåg han. Vad som egentligen var skillnaden visste han inte. Men det började i alla fall med skyltarna.

lördag 20 maj 2017

"Ett långt spår av blod" av Mason Cross

Författare: Mason Cross
Titel: Ett långt spår av blod
Genre: Thriller
Antal sidor: 383
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The killing season
Översättare: Gabriel Setterborg
Serie: Carter Blake 1
Förlag: Modernista
Utgivningsår: (original) 2014 (min) 2017
Format: Inbunden
Källa: Bokhyllan
Utläst: 6 maj 2017




Första meningen: Till att börja med heter jag inte Carter Blake.

Baksidetext
När Caleb Wardell, den ökände Krypskytten från Chicago, rymmer från death-row två veckor före sin avrättning vänder sig FBI till Carter Blake. Han är en man med en unik förmåga att spår upp personer som inte vill bli hittade, och en person som Wardell dessutom är bekant med sedan tidigare.

Tillsammans med Elaine Banner - en ambitiös FBI-agent som förenar livet som singelmamma med en alltmer framgångsrik karriär - måste Carter spåra Wardell, som nu förflyttar sig över USA och dödar till synes slumpmässigt.

Men Carter och Elaine finner sig snart vara åskådare mer än aktörer i fallet. Och medan de desperat försöker förstå sig på en man som dödar av ren lust, uppdagar de ett virrvarr av lögner och korruption som ska skaka om hela landet.

Min kommentar
Den här boken hade väldigt mycket som talade för sig, bland annat debut, thriller, första delen i en serie och en hemlighetsfull ensamvarg. Det är precis min typ av bok. Dessutom är författaren från Skottland.

Min första undran måste nog gälla varför en författare från Skottland skriver en bok som utspelar sig i USA. Just med den här bokens handling så förstår jag ju att det inte alls passar med Glasgow, men jag kan inte låta bli att undra. Här finns inte direkt några långrandiga miljöbeskrivningar, det finns det inte tid till och det tackar jag för. En karta över USA kände jag däremot var nödvändigt för att jag alls skulle begripa turerna.

Det finns tre olika perspektiv, ett är jag, som är Carter Blake och så finns två i tredje person där vi följer FBI-agenten Elaine och massmördaren Caleb. Det funkar så där, jag tror att jag hade lite problem med att hålla isär Blake och Banner. Språket upplever jag som lite knöligt och jag tror att det är en översättningsfråga, till exempel förekom ordet förmärka ett par gånger. Vem pratar så?

Karaktärerna får man inte veta speciellt mycket om, vilket passar mig ypperligt. Jag är ju lite svag för hjältar med hemlighetsfullt förflutet, speciellt om de dessutom är ensamvargar och har en lite torr humor. Här finns inget vardagspussel, i alla fall inte i detalj. Det enda som nämns är egentligen Elaines problem att få ihop jobbet med rollen som ensamstående mamma, men det är bara korta reflektioner. Att få följa vad som försiggår i en massmördares huvud är visserligen svårt att relatera till, men väldigt spännande. Vad det är som gör att jag inte blir intresserad av dem vet jag inte, jag blir i alla fall aldrig riktigt engagerad. Och jag känner mig lite less på att män och kvinnor tydligen inte kan jobba ihop utan att bli attraherade av varandra.

Det är en ganska rå historia och här finns en del detaljerade beskrivningar av sönderskjutna huvuden och liknande. Tempot är hyfsat högt genom hela boken, men de sista 100 sidorna är kapitlen korta ögonblicksbilder, där höjs tempot och nerven stiger ordentligt. Tyvärr sänks det när det kommer en onödigt lång och detaljerad slagsmålsscen, de gör sig väldigt sällan bra i böcker. Det görs också ett litet försök till tvist, men den var inte direkt oväntad. Motivet köper jag rakt av, det är varken första eller sista gången jag hör talas om något liknande.

Om jag kommer att fortsätta läsa? Absolut. Jag är gräsligt nyfiken på fortsättningen, om det bara är Carter Blake som återkommer och om man kommer att få veta mer om honom.

Boktipset hade inget estimerat betyg, bara ett betyg var satt och det var 4.
Goodreads hade den 3,9 i genomsnitt (beräknat på 1 081 betyg).
Jag ger den 3,5.
Boken är
TråkigFantasirik
RoligKlurig
TrovärdigFörutsägbar
OsannolikVälskriven
RomantiskDåligt språk
SorgligFör lång
SpännandeFör kort

Andra som bloggat om Ett långt spår av blod: Just här - just nu, Johannas deckarhörna och Läsa & lyssna.

Boken kan köpas på Adlibris, Bokus och cdon.