Sidor

tisdag 22 oktober 2024

Tisdagstrion: Höstfärger

Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Tisdagstrion som sköts av Robert på Mina skrivna ord

Veckans tema: Höstfärger

Höstens färger, för mig, är samma som eldens. Från gult, över orange till i stort sett rött. Jag har ganska många böcker med omslag i de färgerna. Det var ganska svårt att välja ut bara tre stycken, men här är några väldigt bra böcker.

1. Ull av Hugh Howey handlar om livet efter ... ja, vad det nu är som har hänt. Hundratals år har gått i alla fall och folk lever i en silo, under jord. Allt styrs genom strikta regler och lagar, som till exempel att inga nya liv får adderas utan att någon har dött. Man måste ansöka om att få skaffa barn och varje liv kräver ett syfte. En fantastiskt bra bok, som är första delen i en serie. Finns också som TV-serie, som inte är lika bra, men ändå bra.

2. Vid Babylons stränder av Nelson DeMille utspelar sig, till att börja med, på ett flygplan från Tel Aviv till New York. Lite för aktuell nu kanske, med en konflikt mellan israeler och palestinier.

3. De första tolv av Justin Cronin utspelar sig också, minst, hundra år framåt i tiden. Även här har det skett en katastrof, men en annan sort. Ett virus, kan vi väl kalla det, släpps ut i världen och mänskligheten dör i stort sett ut. Detta är andra delen i en trilogi.

4 kommentarer:

  1. Hemska dystopier, och det ligger u ganska nära till hands att tänka på. Kanske vill jag hellre sticka huvudet i sanden?

    SvaraRadera
  2. Spännande tips! Vill läsa alla tre!
    Mariabokologen

    SvaraRadera