torsdag 18 juli 2019

Hett i hyllan #205

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så ännu en från bokrean 2016.
New Yorks gudar av Lyndsey Faye har jag hört mycket gott om och då, när den kom, så syntes den precis överallt.

Jag hade nog egentligen ingen som helst uppfattning om vad den handlar om, men jag köpte den ändå. Bara på hörsägen, skulle man kunna säga. Nu när jag faktiskt läser baksidetexten så låter den ju väldigt spännande. Första delen i en serie är det också och det verkar ha kommit ytterligare två delar om Timothy Wilde. Så nu satte jag upp Lyndsey Faye på långa listan inför nästa års boktolva.

Så här står det på baksidan:
Året är 1845 och staden New York bildar sin första poliskår. Samma år drabbar den stora svälten Irland och dessa två händelser kommer tillsammans att förändra New York för alltid.

Irländaren Timothy Wild jobbar som bartender och drömmer om att spara tillräckligt med pengar för att gifta sig. När en eldsvåda förstör stora delar av nedre Manhattan drabbas han hårt. Hemlös, arbetslös och vanställd ser han ingen annan räddning än att tacka ja till sin brors erbjudande om ett jobb inom poliskåren. Timothy hamnar i det ökända sjätte distriktet. En kväll under sin patrullering stöter han på en blodig flicka som berättar om de begravda kropparna norr om 23rd Street. Kampen för rättvisa kan komma att kosta honom livet.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den här har jag läst och tyckte den var väldigt bra. För mig påminde den något om filmen Gangs of New York. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/07/hett-i-hyllan-205.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att jag hade sett Gangs of New York (och tror det egentligen fortfarande), men jag kan inte hitta det betyget. Nåväl, jag har ändå svårt för diCaprio :)

   Radera
 2. Den kände jag inte till. Här är min
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/07/18/hett-i-hyllan-153/

  SvaraRadera
 3. Låter intressant

  mitt bidrag

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/07/hett-i-hyllan-vecka-29-2019.html

  SvaraRadera
 4. "på långa listan inför nästa års boktolva" Jag älskar din gedigna planering! Här är min heting: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/07/18/hett-i-hyllan-for-in-de-doda/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter nog mer planering än vad det är :) Jag skriver bara upp namn på författare när jag plötsligt blir uppmärksammad på en glömd bok. När det är dags att planera på riktigt så har jag en bra början :)

   Radera
 5. Den lät spännande. Har inte hört talas om den förr. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/07/hett-i-hyllan-13.html?m=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att det är många som gillar den väldigt mycket.

   Radera
 6. Den boken verkar spännande. Visst jobbar många irländare, eller irlandsättlingar kanske man ska säga i New Yorks poliskår än idag?
  http://mosstanten.se/2019/july/hett-i-hyllan-13-lilla-himlafagel.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man tittar på amerikanska polisserier, speciellt de från New York, så är det nästan bara irlandsättlingar som är poliser :)

   Radera