Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Tisdagstrion som sköts av Ugglan & Boken.
Veckans tema: Mat & dryck (i handling eller titel).
Jobbigt värre... jag tror att det får bli böcker som fick mig att önska att de var smak- och luktböcker.
1. Bastarden från Istanbul av Elif Shafak känns det nästan töntigt att ha med igen, men detta är som att läsa en kokbok. Med handling.
2. Den lilla bistron i Bretagne av Nina George fick mig att bli sugen på fransk mat. Det händer aldrig. I och för sig så är det bretonsk mat, om man ska vara noga.
3. En fransk curry av Richard C Morais skulle man kunna kalla en fusion av indisk och fransk mat. I mitt tycke så är filmen, 100 steg från Bombay till Paris, bättre än boken.
Elif Shafak måste jag läsa nåt av nån dag! Bra att du påminner mig :-)
SvaraRaderaJag har läst två av hennes böcker och de har varit bra båda två.
RaderaElif Shafak kände jag inte alls till men hon verkar intressant. Tack för tipset!
SvaraRaderaDefinitivt intressant. Och modig. För just den här boken blev hon åtalad för att ha "kränkt den turkiska identiteten".
Raderapassande böcker, En fransk curry har jag sett som film.
SvaraRaderaFör en gångs skull så är filmen bättre än boken så du har gjort helt rätt val.
RaderaJag tror att jag har sett En fransk curry som film.
SvaraRaderaJag gillade filmen mer än boken.
RaderaEn fransk curry har jag läst :)
SvaraRaderaJag tyckte den var okej, men inte mer.
RaderaHärligt med böcker där man önskar att man kunde känna dofterna. :) Den lilla bistron i Bretagne vill jag läsa.
SvaraRaderaJag blev lite besviken på Den lilla bistron i Bretagne, men maten var okej 🙂
Raderanu fick jag lust att läsa Bastarden från Istanbul. 100 steg från Bombay till Paris har jag sett. ganska bra, tyckte jag
SvaraRaderaBastarden från Istanbul är en väldigt bra bok och inte bara för att det är god mat där.
Radera2 och 3 har jag läst, nr 3 finns med i min trio också.Bastarden blir jag nyfiken på. Tack för tips!
SvaraRaderaHoppas du gillar om du läser den!
RaderaJag har inte läst någon och funderar på vad som är riktigt fransk att äta.
SvaraRaderaDet finns ju olika sorters fransk mat, men den som jag tänker på när jag tänker fransk mat är den där lite märkvärdiga, fina maten. Typ två ärter i kors. Men så finns det den rustika franska maten också, den är gillar jag mer.
RaderaKokbok med handling- du gör ett bra jobb med att sälja in den!
SvaraRaderaSå bra! Det var mitt mål 🙂
RaderaTack för tipsen!
SvaraRaderaVarsågod.
RaderaBastarden från Istanbul har jag spanat på tidigare och nu blev jag nyfiken igen. Måste kolla upp den lite bättre.
SvaraRaderaJust nu är det ju inte möjligt, men jag läste den när jag var i Turkiet. Det gav en extra krydda. Även om jag var lite orolig för hon blev ju åtalad i Turkiet för den här boken.
RaderaInte läst dina matiga böcker, tack för tipsen! :)
SvaraRaderaInte de mest kända, kanske 🙂
Radera