torsdag 27 juni 2024

Hett i hyllan #463

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Tredje och sista olästa från min födelsedag i slutet av maj 2021.
Här kommer då ännu en favoritförfattare med hyllvärmare i mina hyllor; Senare av Stephen King.

Jo, jag nästan skäms lite över att ha oläst böcker av honom. Och detta är inte den enda. Jag skyller på att han är oerhört produktiv. Detta är en ovanligt tunn bok (sidmässigt, alltså) för att vara King. Bara lite drygt 250 sidor. Hans korta berättelser brukar väldigt ofta vara de allra bästa (inte alltid helt sant, men ofta), så jag ser verkligen fram emot att läsa den. När nu det blir.

Så här står det på baksidan:
Ibland betyder "växa upp" att du måste möta dina demoner. Jamie Conklin, son till en ensamstående, hårt arbetande mor, vill bara ha en vanlig och normal barndom. Men Jamie är inte ett vanligt barn – han ser vad ingen annan kan se och vet saker som ingen annan kan veta. Och priset han får betala för att hjälpa polisen jaga en mördare från andra sidan graven är högre än han någonsin kunnat föreställa sig.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Ja, Stephen King har visst skrivit jättemycket, och jag har inte läst någonting av honom. Men kanske kommer det att ändras i år. Novellresan ska till Maine en av månaderna och jag har för mig att Stephen King kommer därifrån.
    http://mosstanten.se/2024/06/27/hett-i-hyllan-257-the-archer-files/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, King är från Maine så det är ett ypperligt tillfälle att prova på något. Just noveller är han dessutom riktigt bra på.

      Radera
  2. Stephen King är inte riktigt min grej. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/06/hett-i-hyllan-463.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har ju skrivit väldigt många olika sorters historier ...

      Radera
  3. Lite förvånande, men jag har också olästa böcker av favoritförfattare. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/06/27/hett-i-hyllan-402/

    SvaraRadera
    Svar
    1. De blir faktiskt fler och fler. Tyvärr.

      Radera
  4. Det var alltför varmt igår (över 32 grader sa termometern) att jag helt glömde av Hett i hyllan igår, men här är en försenad
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/06/hett-i-hyllan-vecka-26-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. I dag har det blivit svalare här i alla fall.

      Radera