torsdag 18 januari 2024

Hett i hyllan #440

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det blir visst ännu en från mitten av november 2020.
Jag har läst fyra böcker av Anna Karolina och jag behövde inte fundera länge innan jag köpte Försvararen.

Detta är första delen i en ny serie och ska handla om en före detta polis, Ebba Tapper, som plötsligt är biträdande jurist och utredare på en advokatbyrå. Det här låter ju egentligen mycket lovande. Utredning är ju det moment jag gillar mest i en deckare. Egentligen är det konstigt att den inte är läst än, men så är det ju med många böcker. Andra delen står dessutom redan i hyllan. Det verkar inte ha kommit fler delar. Så här långt.

Så här står det på baksidan:
"En av oss kommer att dö idag."

Det är julafton när Jasmine Moretti yttrar de ödesdigra orden till sin tvillingbror Nicolas. Han viftar bort henne, och tillsammans firar de av julen inne på pubens toalett med ett par linor kokain, och fortsätter festen tills de däckar hemma i Jasmines soffa. Bara en av dem vaknar igen.

Den uppsagda polisen Ebba Tapper väcks av ett envist knackande på dörren och släpar sig ut till hallen. I trapphuset står den beryktade advokaten Angela Köhler som just tagit sig an en medialt uppmärksammad klient. Hon behöver Ebbas hjälp och godtar inte ett nej. Plötsligt är Ebba biträdande jurist i Sveriges just nu hetaste mordutredning.

Brutalt kastas hon in i fallet och tvingas konfrontera både sina tidigare kollegor och orsaken till varför de frös ut henne. Det blir en maktkamp där bägge sidor vill vinna. Men frågan är vem som vill det mest.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Naturligtvis vet jag ingenting om den här deckaren. Så många deckare det finns!
    http://mosstanten.se/2024/01/18/hett-i-hyllan-236-anda/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt ärligt så finns det nog för många.

      Radera
  2. Den har jag faktisktr läst och gillade den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/01/hett-i-hyllan-vecka-3-440.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade hennes Amanda Paller-serie så jag har gott hopp om denna.

      Radera
  3. Jag funderar på att ge henne en ny chans. Gillade inte den jag läst av henne så mycket.
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/01/18/hett-i-hyllan-379/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det Sjusiffrigt du har läst? I så fall är det den jag har tyckt minst om.

      Radera
  4. En författare jag inte har provat på, men sen är det här inte längre min favoritgenre att läsa i, så...
    Min finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/01/hett-i-hyllan-vecka-3-2024.html

    SvaraRadera