måndag 22 januari 2024

TV-serie: Full circle (2023)

Titel: Full circle
Originaltitel: Full circle
Genre: Crime
Skapad av: Ed Solomon
TV-bolag: HBO
Skådespelare: Zazie Beetz, Claire Danes, Jim Gaffigan, Timothy Olyphant, CCH Pounder
Premiär: 2023-07-13
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 6
Avsnittslängd: 36-56 min
Såg den på HBO januari 2024





Handling
Två unga män lämnar Guyanas huvudstad Georgetown för New York. Väl där sugs de omedelbart in i suspekta affärer som styrs av matriarken Savitri Mahabier. Deras liv flätas samman med en välbärgad Manhattanfamiljs när en planerad kidnappning går snett.

Min kommentar
Det nya året började med att det var dags att välja en ny TV-serie att se. Steven Soderbergh var varit lite av en favorit i ett par decennier nu och det han regisserar/producerar hamnar direkt på vill-se-listan. Så även Full circle, som legat där ett tag, men nu var det alltså dags.

Som minsta gemensamma nämnare för Steven Soderbergh-alster är att de är märkliga och komplicerade. Detta gäller även denna serie. Tyvärr är det inte lika underligt bra som det ofta blir. Komplexiteten är emellertid på topp.

En stor del i det här med att jag upplevde att den inte var jättebra kan bero på att det kunde dröja lång tid mellan avsnitten. Vilket ju i sin tur berodde på att det faktiskt inte lockade speciellt mycket till vidare tittning. Det gjorde att i alla fall jag tappade allt flow och dessutom glömde detaljer. Viktiga detaljer som vem som var vem och vilken relation de hade sinsemellan.

Det är många olika trådar och många olika människor. Samtliga har hemligheter och också fuffens för sig. Det blir överkomplicerat och egentligen inte speciellt trovärdigt. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad serien handlade om, känns det som. Vad som hände och vad som hade hänt. Om jag anstränger mig lite och funderar så får jag nog ändå ihop det.

Något som tog väldigt mycket fokus och som jag inte alls förstod var myndigheten US Postal Inspection och karaktären Mel Harmony, postal inspector. Vad i hela friden hade det här fallet, en kidnappning, med posten att göra? Ja, jag googlade och den här myndigheten hanterar bedrägerier och annat som har med posten att göra.

Claire Danes är ju fenomenal som den här typen av karaktär. Hon gör det här så bra att jag inte tvivlar på henne en enda sekund. Det hade varit intressant att se om hon kan göra annat också. Jag har faktiskt en gammal film i hyllan där hon är med. Kanske dags att se den snart.

Jag är helt säker på att Full circle vinner på om man ser alla avsnitt i snabb följd. Om man bara tittar sporadiskt så är den för tillkrånglad. Det blir ändå en liten aha-upplevelse i sista avsnittet, när allt knyts ihop. Det är ett plus.



Trakt.tv har serien 3,0 i genomsnitt (beräknat på 311 betyg).
IMDb har serien 6,3 i genomsnitt (beräknat på 6,5k betyg).
Jag ger den 3,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar