torsdag 25 januari 2024

Hett i hyllan #441

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu blir det ett stort hopp igen, ända till julklapparna 2020.
Först ut är Giftmördaren av Sharon Bolton.

Det här är andra delen i serien om Florence Lovelady och jag har inte läst första. Än. Vilket egentligen är märkligt. Sharon Bolton är faktiskt en favoritförfattare, men jag har ett helt gäng olästa av henne nu. Nu när jag tänker på det så är hon en bra kandidat till min Vi möts igen-utmaning. Och nu skrev jag upp henne på långa listan.

Så här står det på baksidan:
Poliskommissarie Florence Lovelady återvänder till småstaden Sabden för att uppfylla ett löfte hon avgett till den döende Larry Glassbrook, en seriemördare hon överlistat och satt i fängelse. Fyra barnskelett har upptäckts nära ett barnhem. Larry har försäkrat Florence om att det inte handlar om några arkeologiska kvarlevor.

Samtidigt är Larrys dotter Cassie Glassbrook - efter beskedet om sin pappas död - nu fri att besöka sin hemstad för att försöka vinna tillbaka sin ungdomskärlek. Cassie är beredd att göra vad som helst för att vinna sin forna pojkvän tillbaka.

När de två kvinnorna återvänder till den stad som nästan tagit deras liv trettio år tidigare, kommer sedan länge begravda hemligheter i dagen. Hemligheter som kan komma att förgöra dem båda.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

  1. Läsvärd bok. Det var den som kom ut på engelska efter att den kom på svenska. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/01/25/hett-i-hyllan-380/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den utgivningen var lite märklig. Ibland fattar jag inte riktigt hur de tänker.

      Radera
  2. Verkar spännande. Säga vad man vill, men jag får många tips på spännande deckare här som jag har att välja bland vid de tillfällen då jag vill läsa en.
    http://mosstanten.se/2024/01/25/hett-i-hyllan-237-lol-v-steins-hanforelse/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ju många olika sorters deckare och det gäller "bara" att plocka ut guldkornen. För de finns.

      Radera
  3. Har nog läst något annat av den författaren och gillat den jag läste men det blev inte av att jag fortsatte. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2024/01/hett-i-hyllan-vecka-4-441.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland blir det ju så, det finns så många böcker man vill läsa.

      Radera
  4. Jag hade också en julklapp i dagens hett i hyllan.
    Sharon Bolton har jag inte läst, men känner att jag skulle vilja prova.
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/01/hett-i-hyllan-vecka-4-2024.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har gillat allt jag läst av henne.

      Radera
  5. Jag var så slut igår efter jobb & kurs att jag inte orkade kommentera. Men du hittade ju till mig ändå! Jag har läst en Bolton för länge sen när jag skulle testa om jag gillade deckare men jag tyckte den var sådär. Sen hittade jag Elly Griffiths och det var mer min stil! https://bokdivisionen.se/2024/01/25/hett-i-hyllan-city-of-girls/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju så olika det där med deckare och vad man gillar, men helt klart är det så att det finns något för alla.

      Radera