måndag 29 januari 2024

TV-serie: Unstable #1 (2023)

Titel: Unstable
Originaltitel: Unstable
Genre: Komedi
Skapad av: John Owen Lowe, Victor Fresco, Rob Lowe
TV-bolag: Netflix
Skådespelare: Rob Lowe, John Owen Lowe, Sian Clifford, Rachel Marsh, Emma Ferreira
Premiär: 2023-03-30
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 8
Avsnittslängd: ca 25 min
Såg den på Netflix januari 2024




Handling
Ellis Dragon är ett geni och en omtalad forskare inom bioteknik. Hans upptäckter kan rädda hela världen från den annalkande klimatkatastrofen. Efter att hans fru dör så rasar hela hans värld. Och hans företag är på väg att göra samma sak.

Min kommentar
Det finns vissa skådespelare som har hängt med ända sedan jag var ung, som klart skinande favoriter. Dags för bekännelse #179 (eller vad det kan vara). Det är lite oklart i vilken film jag såg Rob Lowe först, men det är Youngblood som jag minns tydligast. Detta var i slutet av 80-talet och sedan dess lockar alltid hans namn. När jag upptäckte Unstable på Netflix så la jag omedelbart till den på listan.

En lite kul grej är det att när sonen, Jackson, dök upp i serien första gången så sa jag till sambon att den som har castat honom har gjort ett riktigt bra jobb (det här är något som ofta debatteras när vi tittar på film/serie, huruvida son/dotter är lik sina föräldrar). Han var väldigt lik Rob Lowe, tyckte jag. När avsnittet var slut och eftertexterna rullade så såg jag att även han heter Lowe i efternamn. Och jo, han är Rob Lowes son på riktigt. Också.

Den här serien har en väldigt passande titel. Instabil är precis vad den är. Emellanåt blir det lite för mycket, som i tramsigt. När det inte är det så är det förhållandevis ofta ganska roligt. Ibland är tempot skyhögt, närmast hysteriskt. Det är då det oftast blir överspel å det grövsta. Ibland är tempot mer behagligt och tillbakalutat. Det är då det kan glimra till av både humor och värme.

Forskaren Luna är väl, inte direkt oväntat, den jag tycker mest om. Hon är så härligt nördig och därmed rolig. Precis en sådan karaktär som jag gillar. Även ekonomichefen Anna är kul, så brittiskt korrekt. Och ironisk. De där så kallade tvillingarna förstod jag mig inte på alls. Inte psykologen heller. Inget av det de gör är kul. Skådespeleriet kan jag inte klaga på i alla fall. Alla gör det bra. Inklusive sonen.

Denna passar ju inte till 100% min humor, som är mer subtil och lågmäld än vad som visas upp i den här serien. Här är det mer högljudd humor och pang på rödbetan.

Unstable är väldigt snabbtittad. Bara åtta avsnitt på runt 25 minuter vardera. Det är redan klart att det ska bli ännu en säsong. Vad den ska handla om är oklart. Bara det inte blir samma sak igen så är jag ganska nöjd.



Trakt.tv har serien 3,25 i genomsnitt (beräknat på 281 betyg).
IMDb har serien 6,7 i genomsnitt (beräknat på 8,4k betyg).
Jag ger den 3,5.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar