måndag 28 augusti 2023

Film: The out-laws (2023)

Titel: The out-laws
Originaltitel: The out-laws
Genre: Komedi
Regissör: Tyler Spindel
Manus: Ben Zazove, Evan Turner
Skådespelare: Adam Devine, Pierce Brosnan, Ellen Barkin, Nina Dobrev, Richard Kind
Utgivningsår: 2023
Produktionsland: USA
Längd: 95 min
Serie: -
Såg den på Netflix 28 juli 2023





Handling
En mycket konservativ och fyrkantig bankchef är på väg att gifta sig med sitt livs kärlek, Parker. Han har aldrig träffat sina blivande svärföräldrar, men glädjande nog kommer de några dagar innan bröllopet. När hans bank rånas av de ökända spökbanditerna strax efter att svärföräldrarna har dykt upp så tror han att hans framtida in-laws som precis kommit till stan är de beryktade out-laws.

Min kommentar
Det var dags att välja fredagsfilm och då är det väl passande att avslöja ännu en av mina ... fäblesser. Denna stavas Pierce Brosnan. När han är med i en film så tittar jag. Oavsett vad den kan tänkas handla om. Sanningen är att jag inte ens bryr mig om att läsa vad den handlar om. Alltså blev det The out-laws denna fredag.

Allt börjar så lovande. Det är småkul. Lite (nästan) lågmäld humor. Mycket ironi och vassa repliker. Inte på något sätt hysteriskt. Sedan drar det igång. Faktum är att vi nog båda två undrade om Adam Sandler hade skrivit manus, för man kunde verkligen ana hans touch. Då menar jag den hysteriska Adam Sandler. Det visar sig att han visserligen är medproducent, men mer är det inte. Förmodligen kan man väl inte vänta sig annat när produktionsbolaget är hans, Happy Madison. De kontrakterar kanske bara hans lärjungar. Ja, jag borde ha vetat bättre.

Det är förvånansvärt stora skådisar med här. Eller så är Pierce Brosnan och Ellen Barkin på väg ut. Kanske är de för gamla för vettiga roller. Eller så betalar Netflix så bra att de inte kan säga nej. Ingen skugga ska dock falla på skådespelarna. De gör verkligen vad de kan med det de har att jobba med; ett dåligt manus.

Skämten känns forcerade och krystade. Den vitsiga titeln är nästan det enda som är kul. Förutom Pierce Brosnans kommentar om James Bond #5. Där blir det lite meta. Det är onekligen en speciell sorts humor man får sig till livs här, men ibland blir det bara osmakligt och plumpt. Vem kan tycka att det är kul med en demolerad kyrkogård? Jag vill inte påstå att filmen hade mig innan, men där tappade den mig helt och hållet.

The out-laws kan man nog sammanfatta som en dum film. Den är inte ett fullständigt slöseri med tid. Det händer att den är underhållande, rent av rolig ibland, men jag klarar helt enkelt inte så låg humor, på buskisnivå.



Letterboxd hade den 2,2 i genomsnitt (beräknat på 34 294 betyg).
IMDb hade den 5,4 i genomsnitt (beräknat på 25k betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar