fredag 20 september 2024

Bookaholics Anonymous Tag

Även den här taggen hittade jag hos Zezee With Books. Hon har faktiskt massor.

What do you like about buying new books?
What's not to like? Är min motfråga. Jag förstår alltså egentligen inte frågan, men jag försöker svara ändå. Känslan att plocka upp en ny bok är lite som Gollum och ringen. Bläddra lite i den, titta på den, klappa lite på den. Och sedan ska det fixas och donas med den så den hamnar i alla listor/program där den ska hamna (och listor är nästan lika bra som böcker).

How often do you buy new books?
Tur att jag inte gjorde den här taggen precis när jag startade bokbloggen. Då köptes det böcker hej vilt. Nu har jag lugnat ner mig betydligt och jag köper inte ofta böcker längre. Vanligtvis. Nu har jag ju då fått ett presentkort från jobbet så det kommer att inhandlas en del, men då är det böcker som jag verkligen, verkligen villhöver äga. Alla andra läser jag på Storytel.

Bookstore or online book shopping – which do you prefer?
Egentligen så tycker jag bäst om en fysisk bokhandel, där man kan strosa runt lite och vara omgiven av böcker. Sedan har jag ju den där ... ekonomiska ... sidan, som gör att jag gärna beställer online.

Do you have a favorite bookshop?
Nej, egentligen inte. Jag önskar lite att det fanns fler olika bokhandlar, men de flesta är ju Akademibokhandeln. I alla fall där jag bor.

Do you preorder books?
Det händer ibland.

Do you have a monthly book buying limit?
Nej.

Book buying bans – Are they something for you?
Nej, nu behöver jag ju inget köpstopp längre.

How big is your wishlist?
Jag har nog inte någon officiell (= nedskriven) önskelista. Det beror nog på hur man definierar en önskelista, men rent allmänt så kan man nog säga att den är ganska blygsam numer.

Which three books from your wishlist do you wish to own NOW?
Då utgår jag från böcker som finns att köpa (eller kommer snart) och då är det Natthuset av Jo Nesbø, En bättre man av Louise Penny och Nådastolen av M W Craven som står överst på listan.

1 kommentar:

  1. Ja hon har många tags. Den här noterar jag, den känns rimlig att göra.

    SvaraRadera