torsdag 19 september 2024

Hett i hyllan #475

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så var det då dags för böckerna från julafton 2021.
Ännu en oläst Stephen King alltså 😲 Billy Summers verkar inte vara den sedvanliga skräckhistorien, utan kanske lite mer en thriller.

Det här var egentligen boken som stod på tur, av Kings böcker, men så dök ju hans nya novellsamling upp. Överraskande, men väldigt glädjande. Så nu står den fortfarande här, oläst. Jag tycker att handlingen låter lite annorlunda mot vad jag är van vid, men det gör mig nästan bara mer nyfiken. Många har i alla fall läst och gillat. Den stora frågan är nu om man faktiskt kan läsa tre Stephen King på ett år. Även om nu två av dem har varit novellsamlingar. Så klart att man kan! Men jag vet inte om jag ska göra det.

Så här står det på baksidan:
Billy Summers är en yrkesmördare med hjärta – och den bästa i branschen. Nu vill han lämna sitt tidigare liv, det är bara ett sista jobb kvar. Billy är en av världens bästa krypskyttar, han är Irakveteran och en riktig Houdini som försvinner spårlöst när jobbet är gjort. Så vad skulle kunna gå fel? Tja, allt. En historia om kärlek och hämnd, och en tvivelaktig hjältes försök till försoning.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

5 kommentarer:

  1. Och jag har ännu inte läst något av Stephen King. När ska det ske?
    http://mosstanten.se/2024/09/19/hett-i-hyllan-268-alfred-och-emily/

    SvaraRadera
  2. Jag har inte heller läst något av King. Har sparat ner En saga och tänkt att jag ska lyssna på den. Jag inbillar mig att den inte är så läskig. Den här kanske jag också skulle klara? Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2024/09/hett-i-hyllan-57.html

    SvaraRadera
  3. En King jag inte har läst, men jag har läst andra och brukar ofta gilla Kings böcker, så den är en läskandidat.
    Min finns här
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2024/09/hett-i-hyllan-vecka-38-2024.html

    SvaraRadera
  4. Är det någon som kan läsa tre böcker av King på ett år så är det väl du? https://lottensbokblogg.wordpress.com/2024/09/19/hett-i-hyllan-410/

    SvaraRadera
  5. Åh NÄR ska jag ta upp med Stephen King-ande igen? https://bokdivisionen.se/2024/09/19/hett-i-hyllan-middagen/

    SvaraRadera