måndag 10 juli 2023

Film: Aloha (2015)

Titel: Aloha
Originaltitel: Aloha
Genre: Romantisk komedi
Regissör: Cameron Crowe
Manus: Cameron Crowe
Skådespelare: Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone, Alec Baldwin, Bill Murray
Utgivningsår: 2015
Produktionsland: USA
Längd: 105 min
Serie: -
Såg den på Netflix 16 juni 2023





Handling
En hyllad militärentreprenör återvänder till platsen för sina största triumfer i karriären och återansluter till en gammal, men aldrig glömd, kärlek samtidigt som han oväntat faller för den ambitiösa stridspiloten som tilldelats honom som vakthund.

Min kommentar
Efter att ha sett en deprimerande TV-serie så kände vi nog båda att vi behövde något mer lättsmält och underhållande. Tack vare Lotten så upptäckte jag att vi hade missat en romantisk komedi med en hel del kända skådespelare. Alltså fick det bli den något till åren komna Aloha.

Efter inte speciellt många minuter så gissar vi hur det ska sluta. Vi gissade rätt. Filmen klarar alltså förutsägbarhetstestet för en romantisk komedi. Tyvärr så kan filmen inte riktigt bestämma sig för att det är det den vill vara, utan den försöker också vara en thriller och samhällskritisk. Plus då den romantiska komedin. Den vill helt enkelt för mycket.

Det är en lite gullig och lite rolig berättelse vi får titta på, men Allison skrämmer mig faktiskt en aning. Hon känns som en personlighet passande för en stalker alternativt mördare. Man väver också in lite hawaiianska myter och legender, som ibland blir lite krystat, men oftast funkar det.

Dialogen känns stolpig och är ibland knappt förståelig. Faktum är att den ordlösa konversationen mellan Brian och Woody är tydligast av alla och även filmens höjdpunkt. Filmens lågvattenmärke var när de sprängde det de sprängde med hjälp av en enorm ljudfil. Kom de verkligen inte på något bättre sätt? Och då menar jag de som skrev manuset.

Jag förväntade mig inga underverk av Aloha, bara en stunds underhållning och det var precis det jag fick. Filmen är orimlig och ologisk, makes no sense, för att använda ett bra uttryck. Den är både bisarr och underlig, men på något konstigt sätt ändå okej.



Letterboxd hade den 2,2 i genomsnitt (beräknat på 63 343 betyg).
IMDb hade den 5,4 i genomsnitt (beräknat på 69k betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar