måndag 10 juli 2023

TV-serie: Ted Lasso #3 (2023)

Titel: Ted Lasso
Originaltitel: Ted Lasso
Genre: Komedi
Skapad av: Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence
TV-bolag: Apple TV+
Skådespelare: Jason Sudeikis, Brett Goldstein, Hannah Waddingham, Juno Temple, Brendan Hunt
Premiär: 2023-03-15
Produktionsland: Storbritannien, USA
Antal avsnitt: 12
Avsnittslängd: ca 43-75 min
Såg den på Apple TV+ juni 2023





Handling
AFC Richmond har lyckats ta sig tillbaka till högsta serien, men alla experter tippar att de ska bli sist. Klubben håller inte med.

Min kommentar
Apple TV+ är en streamingtjänst som vi bara skaffar när vi har samlat på oss en del att titta på. Den här gången kunde vi inte bärga oss tills vi hade tillräckligt. Anledningen till det var tredje och sista säsongen av den fantastiska serien Ted Lasso. Vi behövde verkligen något upplyftande.

Det finns faktiskt bara ett ord att säga om detta. Magnifikt! Och då gillar jag egentligen inte ens fotboll. Men den här serien handlar lika mycket om fotboll som Fredrik Backmans Björnstad handlar om ishockey. Sporten är bara bakgrunden och katalysatorn. Här finns så mycket härlig, varm och äkta vänskap, både manlig och kvinnlig, och ibland mellan två helt otippade personer. Jag blir alldeles varm i hjärtat.

TV-serier som den här är mycket ovanliga, skulle jag nog våga påstå. Det är så uppfriskande och stärkande att se en serie så fylld av godhet, medmänsklighet och värme. Svärta saknas dock inte. Inte alls. Men den blir, med hjälp av alla vänner, som insvept i mjuk och gosig bomull.

Efter en viss händelse i ett avsnitt någonstans i mitten så undrade jag om en tråd skulle förbli lös. Ja, jag var faktiskt lite orolig när slutet närmade sig och den fortfarande var oknuten. Men den fixades till den också. Tack och lov. Det öppnas också för något slags fortsättning, i alla fall om AFC Richmond, men då utan Ted Lasso. Gissar jag.

Ted Lasso är nu officiellt min idol och ledstjärna. Jag kommer i fortsättningen att tänka: Vad skulle Ted Lasso ha sagt/gjort? Han säger så många klokskaper att han måste betraktas som en citatmaskin. Det gäller nog för alla karaktärer som är med. I alla fall efter att de har umgåtts med Ted Lasso ett tag. För han smittar nämligen av sig, hans sätt, tankar och sunda värderingar. En sådan ledare vill jag också ha. Han tar verkligen fram det bästa ur människor. Det är rent inspirerande.

Med tanke på hur populär och omtyckt serien Ted Lasso är så måste man ju tro på att det finns hopp för mänskligheten. Han har så mycket att lära oss andra, om livet i stort och vad som egentligen är viktigt, och jag önskar att det fanns många Ted Lasso här ute i verkligheten. Jag vill verkligen bli en så storsint människa jag också. Jag önskar honom all lycka!



TV Time har serien 9,66 i genomsnitt.
IMDb har serien 8,8 i genomsnitt (beräknat på 286k betyg).
Jag ger den 3,5.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar