torsdag 13 juli 2023

Hett i hyllan #413

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en julklappsbok från 2019.
Nicholas Searle seglade upp som en potentiell favorit när jag läste hans debutroman och En man att lita på var självklar att önska sig i julklapp.

Som sagt, debuten En god lögnare var en riktigt bra bok som faktiskt fick mig att dra efter andan. Den var så sjukt snyggt skriven. Nu har jag ingen aning om det är hans stil eller om han bara hade en osedvanligt stor tur när han skrev ihop den historien. Det återstår att se. Kanske är han ett fall för Vi möts igen? Den listan börjar bli riktigt lång nu ... men jag undrar om jag inte blev så sugen på att läsa mer av honom att jag lyckas klämma in denna innan.

Så här står det på baksidan:
Jake Winter har misslyckats. Både civila och säkerhetspersonal har omkommit under ett terroristdåd på en tågstation, en attack som underrättelseofficer Winter hade i uppgift att stoppa. Men trots att han nu är under utredning och tvingas granska sin egen kompetens, sina instinkter och beslut, så undanhåller Jake något. Utan sina chefers vetskap har Winter planterat en källa bland fyra jihadister, som planerar ytterligare ett dåd. Han hoppas att Rashid, en ung brittisk man som nyligen återvänt, desillusionerad, från krigsfältet, ska vara nyckeln till hans professionella återlösning. När hans tidigare handlingar ifrågasätts och dissekeras hänger allt på att denna operation lyckas. Men kan han verkligen lita på Rashid?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Vi får hoppas att den här boken är lika snyggt skriven som den förra. I så fall kan den ju bli gräsligt spännande. Den här författaren känner jag inte alls till.
    http://mosstanten.se/2023/07/13/hett-i-hyllan-212-november/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har svårt att tro att man kan göra det lika snyggt mer än en gång, men hoppas kan man ju alltid 🙂

      Radera
  2. känner vagt igen författarnamnet men mera är det inte.
    https://mrscalloway.blogspot.com/2023/07/hett-i-hyllan-v-28-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har inte synts jättemycket, tycker jag.

      Radera
  3. Ja men den finns i min bokhylla också oläst

    SvaraRadera
  4. Okänd bok för mig.
    Mitt bidrag finns här och är nog inte okänt antar jag...
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/07/hett-i-hyllan-vecka-28-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Av någon anledning verkar han inte ha slagit riktigt i Sverige.

      Radera