torsdag 2 augusti 2012

Bokhyllerunda: T

Då har turen kommit till bokstaven T, en hyfsat populär bokstav. Hela 44 böcker har jag med titel som börjar på T. De här fem ville vara med på bild.


Tusenskönor (Kristina Ohlsson) - Jag har visserligen bara läst hennes första bok och den lovade bara gott inför följande.

Till jordens medelpunkt (Jules Verne) - Jag slukade i stort sett allt av Jules Verne när jag var ung. Detta är den enda jag köpt på mig i vuxen ålder. Det kan också vara här som min fascination för Island började.

Tusen strålande solar (Khaled Hosseini) - Den här boken tog mig fullständigt med storm. I all sin enkelhet en fruktansvärd historia om kvinnors situation i Afghanistan.

Talismanen (Stephen King & Peter Straub) - Första boken om Jack Sawyer, en 12-årig pojke som gör en fantastisk resa, ibland i vår värld, ibland i en parallellvärld där det finns varulvar och andra hemskheter. Allt för att hitta Talismanen som kan rädda hans mor.

Tusen och en natt - Den här upplagan är bearbetad av Nils Holmberg och består av sex band. Fascinerande sagor berättas av Sjeherazade.

4 kommentarer:

 1. Talismanen är en av mina stora favoriter när det kommer till Stephen King.

  Jag fick Tusen och en natt i julklapp för ett par år sedan, men kom helt av mig i läsningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen och en natt tyckte jag nog var lite jobbig att komma in i, men det gav med sig. Förmodligen är det så att tiden måste vara helt rätt för dem :)

   Radera
 2. Hei! Jeg ville gjerne vite litt mer om den utgaven av 1001 natt som du har! Er den oversatt direkte fra arabisk eller fra et annet europeisk språk? Setter pris på svar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade faktiskt svaret :) Utgåvan jag har bygger på fransmannen J C Mardrus tolkning från början av 1900-talet, så nej, den är inte översatt direkt från arabiska.

   Radera