fredag 3 augusti 2012

Bokbloggsjerka 3 – 6 augusti

Nu är det minsann fredag igen och därmed dags för veckans bokbloggsjerka.

Veckan uppgift är: Vilken bokrelaterad pryl står högst upp på din önskelista just nu?

Svår fråga detta... Jag kommer nog att komma på annat jag önskar mig när jag läser alla andras svar, men just nu måste jag nog faktiskt svara Billy bokhylla på detta. Behovet är akut, kan man säga. De böcker som ligger staplade ovanpå de andra kommer att fylla en hel hylla, så där är det trångt på riktigt. Inköpet av nya hyllor får tyvärr vänta lite, för där vi bor nu får det inte plats fler, men om en dryg månad flyttar vi och då kommer jag att få lite mer vägg att utnyttja :)

39 kommentarer:

 1. Jag vill också ha bokhyllor men jag behöver egentligen inte fler just nu i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle så gärna kunna säga att jag inte behöver fler hyllor :)

   Radera
 2. Jag behöver också mer plats för mina böcker!

  SvaraRadera
 3. Mer bokhyllor åt folket, jag tror det kommer bli ett ganska vanligt svar denna vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på andra svar, så jag får veta vad mer jag önskar mig :)

   Radera
 4. Ja, det finns på min lista också! Problemet är bara var jag skall ställa den :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här hemma finns inte heller någon mer fysisk plats att ställa hyllor på.

   Radera
 5. För tillfället har jag otroligt nog faktiskt bra med plats åt böckerna, till och med plats för ännu mer! Tack vare turen till IKEA vi gjorde för nån vecka sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om två månader hoppas jag att jag är i samma sits :)

   Radera
 6. Jag köpte en ny bokhylla för två veckor sedan och den är redan nästan fylld till bristningsgränsen XD Jag kan stapla om för att få plats med kanske tio böcker till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sagt det förr och jag säger det igen... jag är helt säker på att böckerna håller på med celldelning när vi inte ser det :)

   Radera
  2. Aha - är det SÅ det går till??

   Radera
 7. Håller just på att sortera om mina böcker och dilemmat hur alla ska få plats verkar olösligt, trots att jag skänkt 4 papperskassar till second hand. Så en Billyhylla hade jag inte tackat nej till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland önskar jag att jag skulle komma dithän att jag klarade att göra mig av med böcker. Jag har ju i alla fall börjat fundera på det :)

   Radera
 8. Bokhyllor är ju alltid en bra sak att önska sig. Flera rum att fylla med bokhyllor, det är också en bra sak att önska sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle vilja ha ett gigantiskt rum där jag hade obegränsad plats för böcker :) Tyvärr är det inte speciellt sannolikt.

   Radera
 9. Kära gamla Billy kan man aldrig ha för många av :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr envisas IKEA med att ibland ändra i sitt sortiment (storlek, färg, tillbehör). Jag är nog inne på tredje eller fjärde generationen av hyllor nu. Och nu har jag sett att de dörrar som jag köpt tidigare inte finns längre. Möjligtvis är jag lite störd, men jag gillar inte när allt inte är samma :)

   Radera
 10. Billy finns även i mitt hem, med ett antal av de där praktiska extra hyllplanen. En till bokhylla vore ju inte fel, men det finns ingen plats att ha den på. Tyvärr, eller tur, beroende på hur man ser det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där extrahyllorna har jag funderat på, men eftersom jag inte skiljer pocket och inbundet åt så blir det lite svårt. Jag har försökt räkna på det, om det skulle funka ändå men har inte kommit fram till något entydigt svar :)

   Radera
 11. Av någon anledning verkar jag alltid ha lite fler böcker än vad bokhyllorna sväljer - oavsett hur många bokhyllor jag har. Dagens i-landsproblem... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst brukar det vara så :) Om det mot förmodan skulle finnas någon ledig plats i hyllan så måste man ju köpa nytt...

   Radera
 12. Bokhyllor verkar vara en sån där sak man aldrig kan få för mycket av, av någon underlig anledning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får hoppas att jag snart klarar av att göra mig av med böcker för efter flytten och inköp av nya hyllor så kommer det inte gå att få in mer. Och vad gör jag då?

   Radera
 13. Fast jag har faktiskt haft omgångar när jag slängt böcker...men det har mest handlat om böcker vi har fått när någon släkting dött. Nu har jag kommit till det stadiet att det inte GÅR att slänga någon av de böckerna vi har kvar. Alltså köper jag inte längre så många böcker, jag lånar. Tyvärr kan jag inte säga det samma om min sambo, han känner att han måste ÄGA böckerna och alltså fylls våra bokhyllor nu av thrillers och deckare av alla de slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker intala mig att det går lika bra med e-böcker... Tyvärr tror jag inte på mig.

   Radera
 14. Bokhylleproblemet är återkommande hos många ser jag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror nog att många av oss har problem med fysisk plats för både bokhyllor och böcker :)

   Radera
 15. Billy är nog den bästa ikea bokhyllan för böcker.
  För ett tag sedan köpte min sambo en Expedit som täcker en hel vägg... den är bra för många saker men inte böcker! Jag blir galen på att jag inte kan justera hyllorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En Expedit är precis vad jag tänkt köpa till mina gamla vinylskivor. Den verkar passa perfekt för det :)

   Radera
 16. Att man alltid behöver fler bokhyllor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ständig bristvara, vad det verkar :)

   Radera
 17. Kul att ha mer bokplats att se fram emot! :) Ser att du läser Upp till ytan, har varit sugen på den ett bra tag. Ska bli intressant att se vad du tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får se hur många fler hyllor som kan klämmas in där :)

   Än så länge gillar jag Upp till ytan och då har jag kommit ungefär halvvägs.

   Radera
 18. När jag ändrade om i mina bokhyllor sa min make att han tycker jag har för många böcker, jag svarade att jag har för lite bokhyllor. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra svar :) Det ska jag komma ihåg.

   Radera
 19. Plats är något jag har ont om och skulle behöva en stor bokhylla medan killen sa åt mig att sälj böckerna du har läst eller vet du inte kommer läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan liksom inte förstå det där med att göra sig av med sina böcker. Även om jag nu önskar att jag faktiskt kunde ge bort de jag verkligen vet att jag aldrig någonsin kommer att läsa igen :)

   Radera