måndag 27 augusti 2012

Tematrio - Damernas

Det finns tydligen ingen ände på saker man kan hitta på med boktitlar. Uppgiften i veckans Tematrio från Lyran är: Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett kvinnoförnamn i titeln!

En sak jag har upptäckt i bokbloggarvärlden är att på vilken fråga som än ställs så är det alltid två svarsalternativ som är möjliga. Det ena är Harry Potter. Det andra är Stephen King. Jag har använt mig av båda, men mest det senare. Så och denna gång.

1. Carrie. En av de första böcker Kingen skrev och den första som publicerades. En vansinnigt otäck historia om en mobbad flicka som har övernaturliga förmågor. Ni kan ju bara föreställa er hur det går. En bra film har det blivit av boken också.

2. Christine. En berättelse om en ond bil. Och när jag säger ond, så menar jag OND. Jag vet inte vad det är med mig och onda bilar, men de skrämmer mig något ofantligt. Även denna har blivit film.

3. Liseys berättelse. Det var här jag anade att min King var på väg tillbaka efter några år med... mindre bra böcker. Liseys man har dött och hon hittar en del papper efter honom. Bland annat en "skattjakt". När hon följer "kartan" upptäcker hon en hel del som hon inte visste om sin man.

26 kommentarer:

 1. Hej! Har precis läst ut "Belle" av Lesley Pearse. Hon har bara kvinnonamn i sina titlar. Jag har även läst "Charlie", "Beth och Susan", "Daisy" och "Rosie". Har du inte läst något av Lesley Pearse så rekommenderar jag varmt hennes böcker. Jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt aldrig läst något av Lesley Pearse, men nu ska hon kollas upp :)

   Radera
 2. Jag tycker allting med "maskiner" som tänker för sig själva och/eller är onda är otäckt.. Blir alltid livrädd för "2001", tänk om ens dator skulle börja agera emot en liksom.. Eller ens bil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är för att maskiner är till för att hjälpa oss och när de vänder sig mot oss blir det bara för otäckt. Ibland är jag helt säker på att min dator är HAL...

   Radera
 3. Jag hade också med Carrie i min trio.

  Jag skulle vilja lägga till A Song of Ice and Fire som möjligt att alltid använda :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får se till att läsa A Song of Ice and Fire snart då, så har jag tre olika svarsalternativ :)

   Radera
 4. Okej när jag väl sätter mig ned och skriver mina svar på denna veckas fråga, vilket får bli imorgon, ska jag inte ta Carrie och Christine då :P Fast egentligen har jag bara läst Carrie. Min utgåva av Christine måste nog bytas ut - den är begagnad och sidorna trillar ut ur den när jag försöker läsa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan rekommendera både Christine och Liseys berättelse :)

   Radera
 5. Jag funderade också på Carrie;-) och Rose Madder och Dolores Claiborne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nära att Rose fick vara med och Dolores var med för någon vecka sedan :)

   Radera
 6. Oo vad kul, det får jag vara med på!

  SvaraRadera
 7. Jag har ju fortfarande inte läst King... Får se om det kommer att bli inom den närmaste tiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får du ta och åtgärda. Du har ju några böcker att välja bland :)

   Radera
 8. Jag har läst nr 1 och 3 på din lista. Liseys berättelse läste jag när vi var på semester på Azorerna för tre år sedan. Jag minns att jag läste på nätterna och att jag kände mig febrig, något som nog inte bara berodde på den tropiska värmen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Febrig är verkligen rätt ord. Det var lite som en dröm man kan ha nrä man är sjuk :)

   Radera
 9. Carrie är ruggigt bra, både som bok och som film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vissa scener sitter som fastgjutna i huvudet och då är det en bra bok/film :)

   Radera
 10. Carrie är en av få böcker med Stephen King som jag läst. Maken däremot gillar honom så även Christine står i bokhyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christine är en riktig höjdarbok, i alla fall om man inte har svårt för bilar med en agenda :)

   Radera
 11. Men vet du- Selma Lagerlöf funkar också väldigt ofta som svar på bloggvärldens frågor!
  Jag har faktiskt läst alla tre King-böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag bara en enda Lagerlöf i hyllan, Nils Holgersson är den enda som blivit inköpt och på något sätt är det ur syn ur sinne, men jag tror du har rätt :)

   Radera
 12. Ja, denna Stephen King dyker upp hela tiden vilket får mig att känna mig manad att återuppta läsandet av hans böcker. Benrangel står i bokhyllan och väntar så det lär nog inte dröja alltför länge innan jag sätter igång med den.

  Carrie har jag läst, men det var rysligt länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gör ju mitt bästa för att promota honom :) Benrangel tyckte jag om, men jag vet att andra klagat på översättningen. Själv kommer jag inte ihåg att jag reagerade över det.

   Radera
 13. Bara att Carrie nämns ger mig rysningar. King kan det han gör, kan man säga

  SvaraRadera
  Svar
  1. King kan verkligen konsten att skrämmas :)

   Radera