torsdag 23 augusti 2012

Kommande böcker september 2012

Ännu en hel hög med böcker som jag vill ha släpps i september. Då är detta ändå bara de som jag absolut vill/måste läsa.

Ni älskar dem inte av Belinda Bauer
Genre: Kriminal
Serie: -
Antal sidor: 406
Utgivningsdatum: 2012-09-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
Den åttaåriga pojken hade bara försvunnit från bilen. Och som av något slags sjuk, sjuk trolldom blivit ersatt med en lapp fastsatt på ratten: "Du älskar honom inte."

I högsommarens Exmoor faller en mörk skugga över varje familjs livsmod. Barn blir bortrövade från bilar. Varje försvinnande blir markerat med ett fåordigt meddelande en brutal anklagelse. Inga förklaringar, ingen lösensumma begärd... Inget hopp.

Polismannen Jonas Holly står inför en farlig resa in i det förvridna psyke som är kidnapparens, om han alls ska kunna fånga honom. Men ännu skakad av en egen personlig tragedi är han alls mannen för uppgiften? Åtminstone en person i Exmoor tycker att Jonas Holly, när det gäller personligt skydd, är den siste mannen att lita på...


För mig återstår fortfarande att läsa Bauers första bok, Mörk jord, men jag känner på mig att jag kommer att gilla den så mycket att jag vill ha alla hennes andra böcker också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Svinen av Lotte Hammer & Søren Hammer
Genre: Kriminalroman
Serie: Konrad Simonsen 1
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2012-09-12
Förlag: Bazar

Från Bokus
En tidig morgon gör två barn ett fruktansvärt fynd: I skolans idrottssal hittar de fem nakna och svårt misshandlade män. De hänger ned från taket med matematisk precision och scenen liknar en offentlig avrättning. Polisinspektör Konrad Simonsen och hans team kommer till platsen. Det visar sig snart att skolans vaktmästare, den lätt alkoholiserade men begåvade Per Clausen, vet mer om morden än vad han vill berätta. Men vad är motivet och varfor den spektakulära iscensättningen?

En ny dansk deckarserie? Jag vill ha!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk
Genre: Kriminal
Serie: Walter Gröhn 4
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2012-09-27
Förlag: Massolit

Från Bokus
En femtonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma utanför Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett - det han vill att polisen ska hitta.

Snart kastas Walter Gröhn och hans grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig; det mest fundamentala saknas för att kunna lösa fallet. Nämligen ett motiv.

Allt eftersom utredningen pågår och polisen tränger djupare in i den värld flickan levde i, börjar ett kaotiskt mönster av återvändsgränder framträda. Snart förvandlas jakten på mördaren till en mardröm i vaket tillstånd för Walter och hans grupp. Är allt bara en surrealistisk dimma av lögner där inget är som det ser ut att vara? Vem talar sanning och vem går att lita på?


Nu har jag ju visserligen inte läst de tre första böckerna i serien (skulle det förresten inte vara en trilogi?), men jag tror nog att det här är bra.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Återvändaren av Dan Buthler & Dag Öhrlund
Genre: Kriminal
Serie: Jacob Colt 6
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2012-09-27
Förlag: Massolit

Från Bokus
Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat.

Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i.
Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige. Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för - sin mamma.

Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris


Suck. Ännu en bok om psykopaten Silfverbielke, men jag anar att jag kommer att läsa den. Jag hoppas bara att denna historia får ett slut nu.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Eldnatt av Yrsa Sigurðardóttir
Genre: Kriminal
Serie: Þóra Guðmundsdóttir 3
Antal sidor: 440
Utgivningsdatum: 2012-09-15
Förlag: Modernista

Från Bokus
Vårdhemmet för gravt handikappade förvandlades till en helvetisk dödsfälla när hela huset en natt stod i lågor. Fem dog i elden, den enda överlevande, en pojke med Downs syndrom, dömdes för mordbrand.

Men var han verkligen skyldig? Händelsen har nästan hunnit falla i glömska när advokat Þóra Guðmundsdóttir blir påmind om den, av en ny bekantskap som hon hellre vore utan. En långtidsdömd pedofil på samma anstalt som pojken tycks ha ett lika sjukligt som skrämmande sinne för att skaffa sig kunskap i fallet. Vilka är hans intressen? Varför har han kontaktat henne?

Samtidigt börjar en radiojournalist få hotfulla samtal till sitt program. Det är uppenbart att fler brott, med dödlig utgång, kan kopplas till branden. När hela sanningen gör sig hörd innebär den en fasa som går bortom naturen.


Har vi hört det förut? Jag har inte läst de två första, men de står faktiskt redan i hyllan och bara väntar. Förmodligen vill jag ha tredje delen också, men jag ska försöka vänta tills jag läst de jag redan har.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Människans hjärta av Jón Kalman Stefánsson
Genre: Drama
Serie: Pojken 3
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2012-09-29
Förlag: Weyler

Från Bokus
Det handlar om kärlek och frihet. Pojken, som bara kallas så, frågar sig: Vad är det att älska och att bli förälskad? Och hur vet man vem man ska välja?

Allt i samhället rör sig kring sket. Men de nya tiderna bryter in med ångskeppen, med telefonen, med nya idéer! Pojken bor hos Gertrud, en egensinnig kvinna, hela tiden i strid för sin självständighet mot makten, inte minst i form av samhällets starke man, köpmannen. Men till sist handlar ändå allt om hjärtat, eller som det står i en gammal arabisk bok om människokroppen: "Människornas hjärta har två kamrar, det ena heter lycka och det andra desperation."


Detta är en trilogi som jag verkligen funderar på att läsa, jag blev riktigt förtjust i Jón Kalman Stefánsson sätt att skriva när jag läste Sommarljus och sen kommer natten.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Styckerskan från Lilla Burma av Håkan Nesser
Genre: Kriminal
Serie: Gunnar Barbarotti 5
Antal sidor: 443
Utgivningsdatum: 2012-09-14
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Den av privata skäl arbetsoförmögne kriminalinspektören Gunnar Barbarott sätts på ett av Kymligepolisens "cold cases", som emellertid tinar upp i Barbarottis vård. Om inte Ellen Bjarnebo var skyldig till det hon anklagats och suttit 11 år i fängelse för, vem var det då som mördade och styckade sitt offer 1989? Ett allt hetare fall med förvecklingar leder Barabarotti på en resa genom Sverige, från jordbrukshemmanet Lilla Burma utanför Kymlinge till ett fjärran beläget fjällpensionat, och utgör en snygg sorti för Gunnar Barbarotti och möjligen även för vår Herre. Det sistnämnda dock en tros- eller tolkningsfråga.

Jag gillar verkligen böckerna om Barbarotti, de är så icke-deckare. Fast med mord.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Den kalla elden av Arnaldur Indriðason
Genre: Kriminal
Serie: Erlendur Sveinsson 9
Antal sidor: 287
Utgivningsdatum: 2012-09-14
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Erlendur befinner sig i sitt barndomshem vid Islands östra fjordar när det förflutna hinner ikapp honom. Händelser som han själv har varit med om och olösta fall.

För flera decennier sedan hände det hemska saker när en stor grupp brittiska soldater gick vilse i bergen. En storm tog dem med överraskning. Några av soldaterna lyckades efter stora svårigheter ta sig tillbaka till staden, medan andra försvann.

Samma kväll, i samma område, försvann en ung kvinna spårlöst. Hennes öde väcker Erlendurs nyfikenhet. Desperat söker han svaren på de två fallen, oavsett hur smärtsam utgången blir.


Ännu en bok en Erlendur Sveinsson, en självklarhet i min bokhylla.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

6 kommentarer:

 1. Nessers bok ser jag också fram emot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har De ensamma kvar att läsa innan jag kan ge mig på denna nya, men det ska verkligen bli kul att träffa Barbarotti igen.

   Radera
 2. Sååå bra böcker, igen en gång:) En ny dansk serie väcker habegäret i mig också...

  SvaraRadera
 3. Roligt att läsa! Bauers har jag ju läst på engelska och den danska köpte jag i mars i Köpenhamn (då låg den etta på säljlistan där) och ska läsa - på danska... Hu... - i Nordiska läsutmaningen i september. Så snabb är jag;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli riktigt intressant att höra vad du tycker om den danska. Serier vill jag ju gärna ha :)

   Radera