torsdag 9 augusti 2012

Läsplanering augusti 2012

Den här månaden och nästa är det fullt möjligt att det inte alls blir mycket läst. Vi ska nämligen flytta i mitten av september och just nu är vi i full gång med att rensa ut allt som inte använts de senaste 13 åren eller så. Självklart hoppas jag att det blir tid för lite avkoppling också och då tänkte jag försöka hinna med dessa böcker.

Eld av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren. Jag gissar att den varken behöver presentation eller förklaring. Slukade de drygt 600 sidorna på bara ett par dagar.

Upp till ytan av Margaret Atwood. Mitt första möte med denna författare. Hyllvärmare och boktolva. Redan utläst.

Frostnätter av Arnaldur Indriðason. Sjätte delen om den isländske polisen Erlendur och hans kollegor.

En dåre fri av Beate Grimsrud. Representerar Norge i den nordiska läsutmaningen för augusti månad.

Himmelsöga av Arne Dahl. Det börjar närma sig slutet i serien om A-gruppen, detta är tionde delen (nionde delen, Efterskalv, läste jag för flera år sedan, långt innan bloggen, och jag har inte bestämt mig för om jag ska läsa om den eller ej). Hyllvärmare.

Vargtimmen av Denise Mina. Andra delen om den skotska reporten Paddy Meehan i Glasgow. Läste första delen för ett par år sedan och tyckte den var OK. Hyllvärmare.

10 kommentarer:

 1. Om du har ont om tid så kan jag råda dig till att LYSSNA på En dåre fri i stället. Det är författaren själv som läser. Jag lyssnade på den och den är otroligt bra, ett extra plus är det att höra Grimsrud själv läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara provat att lyssna på bok en gång och det passade mig inte alls. Tänkte ge det en chans till, men inte en bok som har någon handling direkt, utan i stället kanske Zlatans bok :)

   Radera
 2. En dåre fri är, trots det tunga ämnet, ganska snabbläst. Fast ibland behöver man en ångestpaus. Frostnätter tycker jag inte nådde upp till samma nivå som de andra böckerna i serien. Denise Mina har många tipsat om, men jag har konstigt nog aldrig läst någon av hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge tycker jag riktigt mycket om Frostnätter. Denise Mina ska jag ge en chans till i alla fall, den första boken jag läste var egentligen bara OK.

   Radera
 3. En dåre fri ær jag faktiskt lite nyfiken på!
  Densie Mina har jag læst några av och tyckt de var bra, men ændå ligger de ett par hyllværmare av henne hemma...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade egentligen tänkt läsa en annan norsk bok för utmaningen, men biblioteket här i stan är stängt för de reparerar taket. Då fick det bli En dåre fri i stället :)

   Radera
 4. Spännande (men jobbigt) med flytt. Dessutom brukar inte flytthjälpen uppskatta ens böcker som man själv gör :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor på fjärde våningen utan hiss och har inga vänner kvar efter flytten hit :) Därför har vi hyrt en flyttfirma och de får i alla fall betalt för att bära :)

   Radera
 5. Hoppas flytten inte blir för betungande och går ut alltförmycket över lästiden ;)

  Jag funderar också på att läsa Grimsrud den här månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det ska nog gå bra med lästiden ändå. Eftersom vi började röja i förråden direkt när vi fick den nya lägenheten så har vi kommit ganska långt nu :)

   Radera