lördag 19 februari 2011

"Djävulsstjärnan" av Jo Nesbø

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 388
Serie: Harry Hole 5
Utgivningsdatum: 2003

Baksidetext
Semestertider i Oslo. En värmebölja håller staden i ett obarmhärtigt grepp. Polishuset står tomt sånär som på två personer: Karriäristen Tom Waaler och Harry Hole, vars uppsägning hänger i luften sedan han förgäves försökt bevisa att Waaler är skyldig till mord och vapensmuggling.

Då en ung kvinna hittas mördad, med en femuddig röd diamant under ögonlocket och ett avhugget pekfinger, tvingas Harry ta sig an fallet - tillsammans med Tom Waaler.

Mördaren slår till gång på gång efter ett till synes obegripligt mönster och paniken sprider sig bland allmänheten. Harry arbetar febrilt för att knäcka djävulsstjärnans symbolik. Samtidigt är det dags att göra upp med Waaler en gång för alla.

Min kommentar
Jösses, jag var helt lost... Nesbø kan verkligen sina grejer och det mest fantastiska är att säcken faktiskt knyts ihop i slutet. Inga lösa ändar som hänger och stör. Gillade verkligen upplägget och historien. Lite som den där filmen där mordplatsernas fönster bildade ett mönster... (?) Och stackars Harry Hole har det inte lätt, men han har lyckats nästla sig in i mitt liv. Det enda som jag upplever som lite jobbigt är alla människor som dyker upp, det är lite jobbigt att ha koll på allihop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar