lördag 7 augusti 2010

"Misterioso" av Arne Dahl

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 334
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: A-gruppen
Utgivningsår: (första) 1999 (min) 2006
Förlag: Månpocket

Baksidetext
En svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Ytterligare en svensk finansman mördas i sitt vardagsrum. Allt tyder på att det kommer att fortsätta.

Rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet bestående av sex handplockade poliser från hela landet. Man kallar den för A-gruppen. De står inför ett mysterium.

Vem är den spårlösa gestalt som sitter i svenska finansmäns vardagsrum, lyssnar på jazz och skjuter dem med två kulor genom huvudet? Vad är det han vill? Media kallar honom Maktmördaren, och när spåren börjar leda i riktning mot ryska maffian blir läget riktigt kritiskt.

Min kommentar
Läste Efterskalv för några år sedan och blev förtjust. Tänkte nu läsa hela serien från början, om än inte i en följd. Den här boken var bra, men jag hade lite svårt för karaktärerna. Är de inte lite stereotypa? Språket var lätt och snabbt, inte sida upp och sida ner med långrandiga beskrivningar, även om karaktärernas själsliv ibland skildras lite väl ingående. Spännande var den i alla fall och jag ser fram emot resten av serien.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

2 kommentarer:

  1. Håller med om snabbt språk och för mycket själsliv. När han står på toaletten och betraktar sitt ansikte framträda i spegeln... Gillar dock hur Dahl har för sig lite humoristiska saker här och där. Typ att den mystiska dörren var en toalett. (Mycket toaletter här..)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir en liten nostalgitripp. Och det där med att röka inomhus reagerade sambon på när vi tittade på Misterioso på TV, men så var det ju faktiskt. Jag rökte på mitt rum på jobbet och i fikarummet ända fram till 1995 :)

      Radera