fredag 13 augusti 2010

"Ont blod" av Arne Dahl

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 341
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: A-gruppen
Utgivningsår: (första) 1998 (min) 2007
Förlag: Månpocket

Baksidetext
En svensk litteraturkritiker med anknytning till USA blir avlivad på det mest sataniska sätt i en skrubb på flygplatsen Newark utanför New York.

SAS-planet till Stockholm är fullbokat men nu finns en stol ledig och mördaren bokar in sig på SK 904. Det enda den svenska polisen vet är att det nu sitter en osedvanligt brutal seriemördare på ett plan med Stockholm som destination, men de vet inte vem av passagerarna det är.

En specialenhet från Rikskriminalen beger sig till Arlanda. Det är bråttom. Sverige är på väg att importera sin första äkta amerikanska seriemördare.

Det är upptakten till en häpnadsväckande och fasansfull händelsekedja som leder Paul Hjelm och hans kollegor i A-gruppen, specialenheten för "våldsbrott av internationell art", allt närmare mörkrets hjärta. Den vackra sensommaren övergår i regntung höst. Stockholm försänks i mörker. Och därinne famlar A-gruppen vidare efter den hemska, oväntade, undflyende sanningen.

Min kommentar
Riktigt grym historia, med ett till hälften oväntat slut. Riktigt spännande tyckte jag att det var och jag älskade språket. Den lite bittra ironin tilltalar mig. Det ska bli kul att ge sig i kast med de andra i serien.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar