söndag 22 augusti 2010

"Tempelriddarens arv" Steve Berry

Genre: Thriller
Antal sidor: 493
Originaltitel: The templar legacy
Översättare: Ulf Gyllenhak
Serie: Cotton Malone 1
Utgivningsår: (första) 2006 (min) 2008
Förlag: Månpocket

Baksidetext
I en liten anteckningsbok som Stephanie Nelle har kvar efter sin döde make, hittar hon anteckningar som skulle kunna leda till Tempelherreordens gömda rikedomar och förbjudna kunskap. Snart inser hon att mysteriet hon är på spåren skulle kunna ifrågasätta hela den kristna trosuppfattningen om den hamnade i fel händer.

Tillsammans med sin forne medarbetare, hemlige agenten Cotton Malone, börjar hon leta efter tempelriddarnas legendomspunna gömställe, en resa som tar dem tvärs igenom Europa.

Men det finns krafter som till varje pris vill stoppa dem, och snart jagas Nelle och Malone av makter som är överlägsna såväl i antal som i skrupelfrihet.

Min kommentar
Jag älskar sådana här böcker... gamla mysterier som det söks lösning på. Den här var väl inte en av de bättre, även om själva idén är lysande. Nu vet inte jag om språket är lika uppstyltat och krystat i originalspråk, men översättaren har inte gjort ett jättebra jobb. Hade inte persongalleriet varit stelt och konstlat, så skulle jag ha gett boken en fyra, bara för att jag älskar gåtor.

Jag ger den 3.5


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar