lördag 9 juli 2011

"Flickan under gatan" av Anders Roslund och Börge Hellström

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 348
Serie: Ewert Grens 4
Utgivningsdatum: 2007-09-19

Baksidetext
Det är vinter och kallt. Ewert Grens har trettiotvå olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.

Samtidigt står plötsligt fyrtiotre barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré. Ewerts kollega Marianna Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.

Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.

Min kommentar
Som alltid med Roslund & Hellströms böcker så stannar den kvar, efter att man läst ut den. De lyckas ta upp verkliga samhällsproblem och förklä den till deckare, utan att moralisera och fördöma skriver de bara ur verkligheten. Vi får själva stå för moraliserandet och fördömandet, om vi vill. Jag blir så upprörd och ledsen i både kropp och själ, när jag läser den här boken. Generellt så kan man ju säga att vi svenskar är snabba med att klaga på andra när de gör fel, men vi vill inte kännas vid vår egen skit. Precis det handlar boken om. Heja Roslund & Hellström som vågar sticka ut hakan. Hoppas de fortsätter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar