torsdag 16 juni 2011

"Berättelse om herr Roos" av Håkan Nesser

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 511
Serie: Gunnar Barbarotti 3
Utgivningsdatum: 2008-05-15

Baksidetext
Ante Valdemar Roos, 59-årig ekonom med pyrofil läggning, Anna Gambowska, 21-årig flicka på glid, kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i gips, kriminalinspektör Eva Backman utan gips.

Ett falurött torp mitt i skogen och en lång kedja av hotell, motell och bensinstationer på sträckan mellan Kymlinge och Maardam hör till spelplatsen - allt till de ödesmättade tonerna av Sånt är livet, The Balladof Lucy Jordan, As tears goes by, Valdemar, the Penguin och Should I stay or should I go: Ante Valdemar Roos Song-lines

Min kommentar
Jag tycker jättemycket om Nessers sätt att skriva och jag gillar verkligen Barbarotti & Co, ändå kan jag inte ge boken mer än en trea, visserligen en stark sådan, men dock en trea. Själva brottet sker inte förrän nästan halvvägs in i boken. Första halvan är bra, men inte som deckare kanske. Det mesta bara lunkar på och jag saknar nagelbitarspänningen, de kluriga intrigerna och den oväntade upplösningen. Inget av det får man här, i denna sällsamt tragiska historia. Men ibland är det skönt att läsa en deckare utan allt det också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar