onsdag 22 juni 2011

"Den jag ville ha" av Sheila O'Flanagan

Genre: Chick-lit
Antal sidor: 489
Utgivningsdatum: 2007

Baksidetext
Det här är berättelsen om de två vännerna Darcey och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darceys pojkvän.

Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcey. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan.

Men Darcey har något annat i sikte. Vad hon längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek. Hon kan inte släppa drömmen om det liv hon kunde ha haft...

Min kommentar
Jag gillar verkligen ämnet i den här boken, att alltid resa sig och komma igen. Att man inte ska skylla allt på olika saker som hänt i ens liv, utan man ska ta ansvar för sina handlingar och sitt eget välmående. Resten vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Det blir lite väl mycket och de flesta karaktärerna känns väldigt överdrivna. Många starka, framgångsrika kvinnor som inte behöver någon man för att förverkliga sig. Egentligen behöver de ingen alls. Väldigt mycket svart eller vitt, inga gråzoner alls. Så funkar det ju inte därute i det verkliga livet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar