torsdag 23 april 2020

Hett i hyllan #245

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har nu kommit till slutet av juni 2016.
Stjärnfall av Lars Wilderäng är andra delen i en serie som mer eller mindre handlar om jordens undergång.

Första delen läste jag i... nej, men titta. Det är snart två år sedan. Oj, vad tiden går! Jadå, jag hade köpt både andra och tredje delen innan jag läste den första och till att börja med var jag väldigt glad för det. Stjärnklart (första delen alltså) var riktigt bra, men slutet på den har väl gjort att jag inte riktigt har känt mig sugen på att fortsätta. Nu har jag tagit med serien i min Finish That Series-utmaning för 2020 så det är väl bara att ta tag i den. Lite lättare blir det dessutom kanske att relatera till samhällets kollaps nu, även om det inte är lika illa som i boken.

Så här står det på baksidan:
I den nya världen är elektroniken ett minne blott. Nu får människorna sätta sin tillit till de böcker som finns kvar, och den kunskap som fortfarande hittas hos yrkesmän och kvinnor. Överlevarna från perioden som kallas Nedsläckningen har efter tio år börjat vänja sig. Carlstens fästning är nu en plats att räkna med, även om missnöjet med Bohusläns allsmäktige landshövding Gustaf Silverbane växer. Folket kräver demokrati, men är de verkligen redo?

Just som livet återgått i en ny vardag hörs något i fjärran. Ljuden rör upp många frågor men utan svar. En sen kväll när Lena Svensson är på väg hem får hon syn på något i skogen. Något som kan vara förklaringen till allt, och som får blodet att isa sig i ådrorna.

Plötsligt står mänskligheten inför ett än större hot. Hela Västsverige måste samla sina styrkor, medan forskningschefen Anna Ljungberg försöker analysera den motståndare de inte vet mycket om.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

  1. Det här var intressant. Ännu en författare som jag inte visste fanns så jag läste om honom på Wikipedia. Spännande tanke att vårt vanliga samhälle med att teknik inte finns längre. Och en motståndare som vi inte vet så mycket om har vi ju nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag tolkade slutet på förra delen rätt så känns den fienden värre än den vi har i verkligheten just nu. Men ja, alla böcker av den här typen kommer nu mer att ha en annan dimension också.

      Radera
  2. Hört talas om författaren men inte läst något av honom. Han är väl en preppare om jag har förstått det rätt.
    Här är min: https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/04/23/hett-i-hyllan-192/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tror att alla hans böcker mer eller mindre handlar om att man måste vara förberedd.

      Radera
  3. Har inte läst något av den författaren, tror inte att hans böcker är nånting för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/04/hett-i-hyllan-245.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid varit nyfiken på hans böcker, gillar ju oftast den här typen av historia, men vi får se vart det tar vägen.

      Radera
  4. Här är mitt bidrag
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/04/hett-i-hyllan-vecka-17-2020.html

    SvaraRadera
  5. Wilderäng är ju aktuell i dessa dagars tema. Vi har hans böcker i bokhyllan här hemma tror jag och de kanske faktiskt blir lästa av mig någon gång! Själv bjuder jag på feministisk historielektion. https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/04/23/hett-i-hyllan-kvinnor-och-makt/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Första boken i den här serien var bra, men jag är rädd för att det kommer att spåra ur lite i de efterföljande.

      Radera