fredag 17 april 2020

Wonderlandishlytag

Den outsinliga källan av tags och enkäter som man kan hitta hos Vargnatts bokhylla är fantastisk att ösa ur. Den här är riktigt gammal.

Alice: En bok du tappat bort
Jag vet inte om jag skulle kalla det för "tappa bort", men jag hade ganska många Kitty-böcker när jag växte upp. Min mamma tyckte det var lämpligt att ge bort dem när hon hittade dem i källaren efter att jag hade flyttat hemifrån.

The White Rabbit: En bok du inte haft tid att läsa
Oj. En?! Jag har flera hundra... En av dem är Törnrosor av Stephen King och Owen King, men som sagt... det finns hur många som helst.

Mad hatter: En bok som gjorde dig galen på ett bra vis
Galen vet jag inte om jag blev, men Patient 67 av Dennis Lehane fick mitt huvud i spinn.

Dormouse: En bok du somnat till
Jag har nog aldrig somnat till en bok, men böcker som har varit så tråkiga att det har tagit emot att läsa dem har jag ju råkat ut för. Vi kan väl ta Min kamp av Karl Ove Knausgård.

Queen of Hearts: En bok som krossade ditt hjärta
En mors bekännelse av Kelly Rimmer kom så nära det går att krossa mitt hjärta.

Knave of Hearts: En bok som gav dig en boksmälla
När jag slog igen Det mörka tornet av Stephen King så hade jag under drygt 3000 sidor hängt med Roland och hans ka-tet. Det var riktigt sorgligt när det var slut.

Mock Turtle: En bok som fick dig att gråta
Ja, det händer ju och allra oftast är det vår käre Fredrik Backman som ställer till det för mig. En man som heter Ove fick mig att gråta nästan hejdlöst ibland.

4 kommentarer:

 1. När jag pluggade engelska på universitetet för ca 20 år sedan skulle vi läsa en bok som heter Remembering Babylon. Varenda gång jag läste somnade jag. Det spelade ingen roll om jag satt med en lampa riktad mot ansiktet, jag slocknade ändå. Vore kul att prova läsa den igen och se vad den egentligen handlar om, men nej, varför slösa tid på sömnpiller när det finns så mycket annat man vill läsa? :)
  Håller med dig om Backman. Man får uppleva en hel berg-och-dalbana av känslor när man läser hans böcker. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite som sambon och Da Vinci-koden 🙂 Jag har nog aldrig bokstavligen somnat till en bok, men det finns ju böcker som gör mig så trött att jag släcker lampan tidigare...

   Radera
 2. Har nog heller aldrig somnat när jag läst. Möjligen varit på väg, och läst om samma mening...
  Enkäten lånar jag vid tillfälle :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju när jag upptäcker att jag läser utan att förstå som jag slår igen boken och släcker lampan 🙂

   Radera