torsdag 16 april 2020

Hett i hyllan #244

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är väl lika bra att fortsätta med juni 2016.
Istvillingar av S.K. Tremayne blev jag nyfiken på direkt, första gången jag såg den.

Trots att den här boken lockade mig med en gång så dröjde det ett bra tag innan jag faktiskt köpte den. Nu är det snart fyra år sedan jag den flyttade hem till mig och den står fortfarande oläst. 2016 var året då jag fick något slags bokköparsammanbrott (161 böcker köpte jag på ett år) och nästan hälften av dem är inte lästa. Jag får kanske införa en utmaning där jag bara läser böcker som jag köpte 2016...

Så här står det på baksidan:
Lydia och Kirstie är enäggstvillingar - sex år gamla, oskiljaktiga och så lika att inte ens deras föräldrar alltid kan säga vem som är vem. Så händer det som bara inte får hända: Lydia faller från ett balkongräcke och dör. Kvar är den förvirrade Kirstie och hennes förtvivlade föräldrar Sarah och Angus.

Efter ett års tungt sorgearbete beslutar sig familjen för att flytta till en liten isolerad ö i Hebriderna där de ärvt ett hus som inte varit bebott på flera decennier och som saknar elektricitet. De vill börja på nytt, komma bort från alla plågsamma minnen. Men inget blir som de hoppats. Kirstie beter sig allt egendomligare - hon tycks djupt olycklig och hävdar att de förväxlat henne med den omkomna systern. I skolan skyr de andra barnen henne, hon som alltid haft en syster och själsfrände är nu outhärdligt ensam.

Angus tvingas ofta resa bort på grund av sitt arbete och Sarah känner sig alltmer isolerad och förtvivlad. Deras äktenskap blir sämre i stället för bättre. Oron för Kirstie - eller är det Lydia - bara växer. En fruktansvärd misstanke pyr inom Sarah - vad var det egentligen som hände den där olycksdagen då hennes dotter dog?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. Den verkar krypande otäck. Möjligen skulle den vara något för mig.
  http://mosstanten.se/2020/04/16/hett-i-hyllan-51-doktor-mabuses-nya-testamente/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krypande otäck är vad jag hoppas på 😁

   Radera
 2. Ja, den här har jag läst. Det var en del psykologisk spänning i den som var bra har jag för mig.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/04/16/hett-i-hyllan-191/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört mest bra om den, men också mindre bra saker. Lockar gör den fortfarande i alla fall.

   Radera
 3. Den har jag läst och tyckte den var bra. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/04/hett-i-hyllan-244.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det finns en chans att jag kommer att gilla den, när jag väl läser.

   Radera
 4. Tremaynes böcker har länge lockat mig och den här verkar ju jättebra. Tack för "påminnelsen"!

  SvaraRadera
 5. Istvillingar finns även på min önska-läsa-lista.
  Här är mitt bidrag för denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/04/hett-i-hyllan-vecka-16-2020.html

  SvaraRadera
 6. Åh, den där minns jag. Var nyfiken på den när den begav sig men visste inte att den utspelade sig på Hebriderna - pluspoäng för det! Jag skriver om något så ovanligt som en "hårdkokt polisthriller" denna vecka. https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/04/16/hett-i-hyllan-sjusiffrigt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hebriderna är alltid en intressant miljö. En ganska medioker bok kan bli bättre tack vare den miljön 🙂

   Radera
 7. Svar
  1. Jag tror att jag kommer att göra det också. Eller hoppas i alla fall :)

   Radera
 8. Den här blev jag nyfiken på!

  SvaraRadera