måndag 21 mars 2011

"Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 263
Serie: Maria Wern 2
Utgivningsdatum: 2001

Baksidetext
När hon vaknar är allt mörkt omkring henne. Hon känner smärtan i hela kroppen. Men här finns någon mera i mörkret. Maria Wern sträcker ut handen och rör vid personen bredvid sig. Kroppen känns slapp - en död människa.

En man har anmälts försvunnen. Hustrun söker upp Maria Wern, som avancerat till kriminalinspektör. Det som från början verkar vara ett rutinärende utvecklas med skrämmande hastighet till en av de värsta utredningar länskrim ställts inför. Med minskade resurser och under svår tidspress söker man en mördare.

Min kommentar
Det här var mycket bättre än den förra boken, men det är fortfarande långt kvar till riktigt bra. Jag tycker fortfarande att språket är barnsligt, även om användningen av utropstecken har minskat till ganska överkomliga nivåer. Ibland har jag svårt att hänga med, när en ny tankegång plötsligt börjar utan förvarning och utan markering. Jag älskar interpunktion och nya stycken, men det gör tydligen inte Anna Jansson och det blir lite jobbigt ibland. Karaktärerna är lite väl grunda och stereotypa, de känns lite påhittade... Handlingen är det väl inget större fel på, men poliserna verkar inte vara de vassaste knivarna i lådan, då de missar rejäla ledtrådar. Nåja, det får nog bli någon mer Anna Jansson innan jag kan bestämma mig för om det är värt att läsa eller ej.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar