fredag 25 mars 2011

"Höstoffer" av Mons Kallentoft

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 427
Serie: Malin Fors 3
Utgivningsdatum: 2009-05-11

Baksidetext
Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?

Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.

Min kommentar
Nja, det här var inget speciellt egentligen. Tyckte boken var seg och alldeles för lång. Det börjar också kännas lite överdrivet med alla döingar som svävar runt och tänker. För att inte tala om hur jobbigt det är med stereotypen alkoholiserad polis. Även om nu denna råkar vara en kvinna. Det är fortfarande läsvärt, men det är nog viktigt att man är på rätt humör för den här typen av bok och det var jag väl inte riktigt nu då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar