lördag 9 april 2011

"En helt annan historia" av Håkan Nesser

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 588
Serie: Gunnar Barbarotti 2
Utgivningsdatum: 2007-04-03

Baksidetext
Ett antal svenska turister umgås ett par sommarveckor i Finistère i Bretagne i början av 2000-talet, två par och två löshästar, sex nyblivna vänner inalles. De badar, äter, gör utflykter och flirtar en smula över äktenskapsgränserna. Kvar finns några spridda foton, möjligen en gruppbild, en akvarell och en anonym dagbok som skildrar deras eskapader.

Fem år senare börjar någon döda dem, en efter en, men först sedan kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge brevledes förvarnats om morden. Fallet uppmärksammas stort i media och drevet mot polisen går. Mördaren fortsätter dock att gäcka utredarna och framstår som alltmer obegriplig och undflyende.

Min kommentar
Jag är verkligen förtjust i Nessers sätt att skriva, all torr humor inräknad och Barbarottis kohandlande med de högre makterna. Det långsamma tempot känns också bra, mestadels, men det blir lite för pratigt och lite för långsamt ibland. Mycket transportsträckor. Och vad är det här med sluten på de två Barbarotti-böckerna? Jag vill ju veta mer. Vad hände egentligen? Och varför? Var deras teori rätt? Visst, jag kan förstå tjusningen med slut som skapar mer frågor än svar, men inte på en deckare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar