onsdag 27 april 2011

"En förtjusande man" av Marian Keyes

Genre: Chick-lit
Antal sidor: 736
Utgivningsdatum: 2008

Baksidetext
Alla minns var de befann sig när de fick veta att Paddy de Courcy skulle gifta sig. Men för fyra kvinnor har nyheten om den karismatiske politikern särskild betydelse.

Stylisten Lola har all anledning att vara intresserad av vem Paddy ska gifta sig med - för även om hon är hans flickvän är hon definitivt inte den blivande bruden. Förtvivlad flyr hon från Dublin till en stuga vid havet.

Journalisten Grace följer efter henne till den idylliska småstaden eftersom hon har bestämt sig för att gräva fram den sanna historien om de Courcys förlovning. Grace kände Paddy för länge sedan, varför kan hon inte glömma honom?

Graces syster, Marnie, skulle kanske kunna kasta ljus över historien, men hon är alltför upptagen med att hålla ihop sitt perfekta liv - men är det så perfekt?

Och hur är det egentligen med den blivande Mrs de Courcy? Alicia är fast besluten att bli den perfekta politikerhustrun. Men känner hon verkligen den riktiga Paddy de Courcy?

Fyra kvinnor. En vansinnigt förtjusande man. En mörk hemlighet som binder dem samman.

Min kommentar
Jag gillade verkligen den här boken, men den var lite för lång och kunde nog lätt ha kortats med ett par hundra sidor. Karaktärerna är i sanning underbara, här finns alla sorter och på de drygt 700 sidorna lär man känna alla sidor av dem. Ämnet, eller kanske snarare ämnena, är ju inte direkt upplyftande, men på något sätt blir det aldrig deprimerande på riktigt. Keyes har klarat den balansgången perfekt. Och slutet gillar jag skarpt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar