lördag 16 april 2011

"Aldrig fucka upp" av Jens Lapidus

Genre: Thriller
Antal sidor: 498
Serie: Stockholm Noir 2
Utgivningsdatum: 2008-05-08

Baksidetext
Det finns bara en väg framåt. Alla hinder röjs undan snabbt och skoningslöst. Sån är lagen i Stockholms undre värld, en lag som stiftats av bossarnas boss, Radovan Kranjic. Och vill man komma upp sig måste man respektera mister R.

Thomas Andrén är snuten som går till motattack mot hela systemet - Mahmud al-Askori är förortssnubben som vill diktera villkoren för sitt eget liv - Niklas Brogren är legosoldaten som startar ett eget personligt krig mot samhället. Alla tre blir indragna i Radovans gravitationsfält, den mörka delen av staden: Stockhom Noir. Här är inget omöjligt, här är allt till salu - men priset kan bli högt, alltför högt.

Min kommentar
Inte lika bra som Snabba cash, men läsvärd. Jag tyckte inte språket var konsekvent i den här boken. Ibland var det kort och ofullständiga meningar, för att i nästa stund vara mer normalt språk och nästa gång nästan byråkratsvenska. Det var inte så att ett språk hörde ihop med en viss person, utan det blandades och gavs lite hur som haver. Kul att en del bekanta från Snabba cash dök upp, men historien var lite för otrolig. Egentligen hoppas jag att karaktärerna var rena påhitt också, för en del av dem skrämde mig på riktigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar