måndag 25 april 2011

"I djävulens sällskap" av Peter Robinson

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 426
Serie: Alan Banks 17
Utgivningsdatum: 2007-08

Baksidetext
En rullstolsburen kvinna hittas mördad vid havet och Annie Cabbot kopplas in på fallet.

Samtidigt upptäcks en ung flicka, Hayley Daniels, våldtagen och dödad i Eastvales mörka gränder.

Överkommissarie Banks och hans team börjar nysta upp en härva och hittar snabbt ett flertal misstänkta. Cabbot däremot kör fast direkt - tills hon får ett genombrott som leder utredningen i en chockerande riktning.

Endast genom att Cabbot och Banks lägger sitt trassliga privatliv åt sidan kan de med gemensamma krafter hitta en lösning. Utredningen av Hayley Daniels död kompliceras när ytterligare ett mord lamslår Banks team, men när pusselbitarna börjar falla på plats inser Banks att det kanske redan är för sent att rädda nästa offer.

Min kommentar
Nej, nu blir det faktiskt inte några fler Peter Robinson för mig. Alan Banks känns som en gubbsjuk 50-åring och alla kvinnor i boken verkar vara sexuellt frustrerade, på ett eller annat vis. Alla kvinnor beskrivs detaljrikt och ingående, männen däremot får man inte veta något alls om. Det var bara irriterande och jobbigt att läsa. Jag har också svårt för böcker som blandar in hundratals (ja, det känns så i alla fall) människor, som varken har med historien att göra eller för berättelsen framåt. Det blir bara rörigt när författaren spottar ur sig namn och framkrystade misstänkta.


2 kommentarer:

 1. Du har läst den absolut sämsta deckaren av Robinson
  Ge någon av hans andra böcker en ärlig chans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst Kall som graven också, pre-blogg, den var bara marginellt bättre så jag tror jag låter bli Alan Banks ;)

   Radera