torsdag 19 september 2019

Hett i hyllan #214

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Högen med olästa från bokrean 2016 närmar sig inte sitt slut.
Jens Lapidus har jag läst en del av och jag gillade verkligen hans serie om JW och gänget. STHLM delete är andra delen i en annan serie, den om Teddy och Emelie.

Första delen, VIP-rummet, var med i Hett i hyllan i november 2017. Den är fortfarande inte läst och nu får alltså andra delen göra den sällskap här i skamvrån. Tredje delen, Top dogg, står redan i hyllan, men jag hoppas verkligen att serien är läst innan det är dags för den att dyka upp här. Jag kan egentligen inte förstå varför jag inte har läst de här böckerna redan.

Nu har jag i alla fall lagt till Jens Lapidus på listan över eventuella författare som kan tänkas dyka upp i Vi möts igen nästa år. Den listan börjar i och för sig också att bli lång.

Så här står det på baksidan:
Ett larm går och en väktare blir kallad till ett hus ute på Värmdö. Där väntar inget vanligt inbrott utan ett lik: en människa som blivit massakrerad.

En ung man påträffas svårt skadad i närheten av brottsplatsen. Han häktas som skäligen misstänkt för mordet. Emelie Jansson åtar sig i hemlighet att vara hans försvarare, trots att hennes arbetsgivare på byrån är emot det.

Vem är den mördade på Värmdö? Och varför leder så många spår till Mats Emanuelsson, mannen som Teddy kidnappade för länge sedan? Medan Emelie i hemlighet börjar nysta i fallet tvingas Teddy konfrontera sitt förflutna, samtidigt som hans vilsne systerson Nikola är på väg att göra om alla hans misstag. Snart är de indragna i ett spel med galet höga insatser som får våldsamma konsekvenser för dem alla.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Ytterligare en jag inte läst
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/09/19/hett-i-hyllan-162/

  SvaraRadera
 2. Jag har inte heller läst den, faktiskt har jag inte läst en enda av Lapidus. Det är väl inte så mycket av den nyare spänningslitteraturen som jag läser helt enkelt.
  Hos mig idag hittar ni gammal spänningslitteratur som jag inte heller har läst:
  http://mosstanten.se/2019/september/hett-i-hyllan-22-till-minne-av-en-spion-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lapidus är lite speciell, men jag gillar honom :)

   Radera
 3. Den finns oläst i min bokhylla också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-214.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt hänt att böcker drabbas av det ödet.

   Radera
 4. Har inte läst Lapidus, borde testa. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-19.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag inte hur den här serien är skriven, men i de jag har läst så tog det ett tag att vänja sig vid språket. Sedan blev de riktigt bra :)

   Radera
 5. Här är mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-vecka-38-2019.html

  SvaraRadera