torsdag 26 september 2019

Hett i hyllan #215

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så fortsätter vi med bokrean 2016.
Leif GW Persson är en person som jag gillar. Även om han ibland säger underliga saker så säger han vad han tänker och han drar sig inte för obehagliga sanningar. Jag kunde inte stå emot när jag hittade Bombmakaren och hans kvinna på bokrean.

Jag läste min första bok av GW för en väldig massa år sedan, faktiskt många år innan han blev en (TV-)kändis. Det jag har upptäckt är att jag överhuvudtaget inte kan läsa böckerna som handlar om Evert Bäckström, men de om Lars Martin Johansson går alldeles utmärkt. Bombmakaren och hans kvinna verkar inte höra till någon av dem, om jag har förstått det rätt.

Så här står det på baksidan:
Det är måndagen den elfte maj när Lisa Mattei, operativ chef på Säkerhetspolisen, får ett telefonsamtal från sin chef. Ett al Shabaab-näste i Eskilstuna förbereder ett terrorattentat i Sverige. Närmare bestämt under Kungafamiljens nationaldagsfirande på Skansen. Mattei samlar kompetent folk kring sig och ett intensivt och metodiskt spaningsarbete börjar. Stämmer tipset? Finns det en mullvad inom Säpo?

Måndagens telefonsamtal förändrar allt och sätter nationen i höjd beredskap.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Jag har inte läst en enda av hans böcker, och känner inget direkt sug heller. Här är mitt bidrag:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/09/26/hett-i-hyllan-163/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är lite speciella, men de om Lars Martin Johansson har jag gillat.

   Radera
 2. Jag tror att vi har haft Bombmakaren här hemma men jag har inte läst den. Men jag har läst en bok av honom för länge sedan. Var det Grisfesten kanske?
  http://mosstanten.se/2019/september/hett-i-hyllan-23-for-nojes-skull-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grisfesten var väl typ hans första? Eller eventuellt den andra.

   Radera
 3. Har läst någon av hans böcker för länge sedan men de funkade inte riktigt för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-215.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De om Evert Bäckström funkar inte för mig heller.

   Radera
 4. Gillar också Leif GW men har svårt för hans böcker. Har nog aldrig läst ut någon av dem. Undantaget är hans självbiografi Gustavs grabb som jag tyckte var väldigt läsvärd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är lite mansgrismulliga, men ändå lite söta. Förutom de om Evert Bäckström, de är bara hemska.

   Radera
 5. Undrar om jag inte har den i hyllan. I alla fall någon av hans senare. Jag läste hans tre första(?), 'Grisfesten' och vad de nu hette, med stor behållning för 30+ år sedan. Har varit lite betuttad i honom sedan jag såg honom i Måndagsbörsen för mååånga år sedan: https://youtu.be/C1_scjrB3zo
  Här är min bok: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-20.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Profitörerna var min första bok av GW och ja, jag gillar honom också. Mycket :)

   Radera
 6. Leif G W Persson, det skulle nog vara dags att läsa nägra av hans böcker igen, har läst några för några år sen och gillade, just denna har jag inte läst.

  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-vecka-39-2019.html

  SvaraRadera
 7. Har faktiskt aldrig läst något av GW, kanske borde testa!

  SvaraRadera