lördag 28 september 2019

Kommande böcker oktober 2019

Jodå. Det kommer intressanta böcker även i oktober. Hur ska jag hinna?

En förlorad man av Jane Harper
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2019-10-02
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Ett laddat familjedrama i olidlig hetta. De två bröderna Nathan och Bub möts för första gången på månader vid en gammal gravsten mitt ute i den australiska vildmarken. Framför dem ligger den tredje brodern Camerons kropp, det är uppenbart att han mött en plågsam död under den obarmhärtiga solen. Vad fick honom att ge sig ut ensam till den gudsförgätna platsen? Medan familjen sörjer brottas Nathan med frågetecknen kring Camerons död och mörka hemligheter nystas upp. Om någon tvingat Cameron in i döden är listan över misstänkta på den isolerade farmen inte särskilt lång.

Här får jag faktiskt lita på mina bokbloggarkollegor för jag har inte läst något av henne. Detta är en fristående bok så man skulle kunna börja med den...Smultrontjuven av Joanne Harris
Genre: Drama
Serie: Vainne Rocher (4)
Antal sidor: 339
Utgivningsdatum: 2019-10-03
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Den livsbejakande och omstridda chokladkonditorn Vianne Rocher har slagit sig ner i Lansquenet-sous-Tannes för gott. Byn som en gång stötte ut henne har till slut tagit henne till sitt hjärta, om än motvilligt. Särskilt fader Reynaud ångrar sitt tidigare handlande och har blivit god vän med henne. Tillsammans med sin egensinniga dotter Rosette driver Vianne chokladbutiken vid stora torget, bjuder på sina speciella godsaker och efterlever budskapet om tolerans och vidsynthet.

När den gamle floristen Narcisse dör, lämnar han i sitt testamente en skogsdunge i arv till Rosette och sin levnadsbeskrivning till fader Reynaud. Detta får till följd att avundsjukan väcks till liv i den sömniga lilla byn, inte minst på grund av Narcisses släktingar som flyttar in på hans gård. Samtidigt öppnar en mystisk butik vid stora torget som drivs av tatueraren Morgane Dubois. Vianne tycker sig känna igen henne från förr och blir allt mer misstänksam när Morgane lockar till sig Rosette och andra ungdomar. Motsättningar blommar upp när Vianne försöker försvara Rosettes och sina egna intressen.


Inte heller av den här författaren har jag läst något, men eftersom filmen Choklad är fantastisk och boken (nästan) alltid är bättre än filmen så...X sätt att dö av Stefan Ahnhem
Genre: Kriminalroman
Serie: Fabian Risk (5)
Antal sidor: 500
Utgivningsdatum: 2019-10-04
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
I den tidiga sommarkvällen lägger en gummibåt ut från bryggan i Råå hamn. Ombord sitter en man med ett svärd fastspänt på ryggen. Hans uppdrag har tärningen dikterat: En människa ska dö. Vem vet inte ens mannen själv. Helsingborgspolisen har de senaste veckorna varit upptagna med flera komplicerade, parallella utredningar som de anser sig ha löst. Men när ett nytt mordoffer hittas, inser de att allt de trodde sig veta är fel.

Första delen i den här serien har jag läst och gillat.Albino av Mons Kallentoft & Anna Karolina
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkulesserien (6)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-10-14
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner.

På Särskilda enheten försöker Zack Herry och hans kollegor förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige? Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända.


En serie som jag slukar i samma takt som böckerna släpps. Ruggigt bra!Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Serie: Den lilla ön i havet (3)
Antal sidor: 344
Utgivningsdatum: 2019-10-17
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Julen är en tid för att mysa framför brasan och kanske njuta av den skotska klassikern sirapskaka med hutt - om du inte råkat bli gravid med din före detta chef förstås, och inte vet hur du ska berätta det för honom. Kommer Flora att samla modet och avslöja sanningen för sina nära och kära? Och kommer hennes pojkvän Joel tycka att hon är bärare av goda nyheter - eller kommer den här julen bli lika gråkall som högländerna i midvintertid?

Samtidigt försöker Saif, läkare och flykting från det krigshärjade Syrien, njuta av sin första västerländska jul tillsammans med sina söner. Hans fru är dock fortfarande saknad, och hennes frånvaro påverkar dem alla. Kan familjen finna tröst och glädje ändå?


Jag kan eventuellt tycka att hon spottar ur sig lite för många böcker lite för snabbt, men det är svårt att motstå dem.Nyårsfesten av Lucy Foley
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-10-02
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Det är slutet av december och det nya året ska snart ringas in. I en lyxig jaktstuga i de skotska högländerna samlas nio vänner som känt varandra sedan universitetstiden. De ska dricka champagne, äta god mat och njuta av varandras sällskap. Det ska bli det bästa nyåret någonsin.

Men just som ett snöoväder rasar in över Skottland hittas en i sällskapet mördad. Och samtidigt ryktas det att en seriemördare går lös i vildmarken. Har han slagit till igen? Eller finns den skyldiga inom stugans trygga väggar?


Den lät spännande redan från början, men så kom jag till Skottland. Då var jag såld.En oväntad jul av Nathalie Cox
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-10-02
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Charlie älskar inte julen. Särskilt inte den här julen. Charlies pojkvän har lämnat henne för sin personliga tränare, hennes mamma har åkt på en långresa med sin senaste man och som lök på laxen har hennes Londonlägenhet blivit förstörd i en gasexplosion. Singel, med lätt hjärnskakning och tillfälligt hemlös, inser Charlie att hon bara har ett ställe att åka till: sin kusins Jez hundpensionat i Devon. Charlie är inte precis en hundperson, men hur illa kan det vara -

Planerna på en stillsam jul i en charmig liten by kommer snabbt på skam, när Jez bestämmer sig för en spontan julresa och lämnar Charlie ensam med hundpensionatet. Den gravida beaglen Peggy och den ängslige grand danoisen Malcolm verkar ha bestämt sig för att hålla Charlie på tå. Och var är Cal, den outhärdligt nedlåtande men stilige veterinären, när man behöver honom?


Vid jul vill jag gärna läsa mysigt och... ja, juligt.Jul på menyn av Debbie Johnson
Genre: Feelgood
Serie: Café Havsbris (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2019-10-02
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
När Zoes bästa vän Kate dör i bröstcancer vänds hela hennes värld upp och ner. Från att ha varit Kates snurriga granne som knappt kan hålla en blomma vid liv, har hon nu plötsligt ansvar för väninnans sextonåriga dotter Martha.

Tillsammans flyttar de till byn Budbury, vid Devons vackra kust. Kanske kan havsbrisen och lugnet hjälpa dem läka efter den stora tragedin? Och som tur finns Café Havsbris det lilla fiket på klipporna där brustna hjärtan och vilsna själar kan samsas om bakverken och utsikten. Och flytten ser ut att göra Zoe och Martha gott. Fram till dagen då Marthas mystiska pappa dyker upp i Budbury och ställer allt på ända igen.


Ännu en jul-feelgood.Rävlystnad av Solveig Vidarsdotter
Genre: Kriminalroman
Serie: Kvarnberg och Skogmo
Antal sidor: 490
Utgivningsdatum: 2019-10-03
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Stora Blåsjön, Jämtland 2007

Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo är först på plats i skidorten Stora Blåsjön när den unga miljöaktivisten Noomi Bergman hittas död tidigt på skärtorsdagen. Kroppen ligger nergrävd i snön i närheten av pisten och fjällhotellet.

Dödsfallet skapar oro bland både bybor och turister och i förhör framkommer det att Noomi Bergmans kamp för att rädda traktens fjällrävar gått stick i stäv med de bofastas planer på att utveckla turismen. Påskfirandet kommer av sig helt och en känsla av misstro sprider sig. Vem kan man lita på och vad är det egentligen som är i görningen?

Århundradets storm drar plötsligt in över området och i snökaoset måste poliserna och fjällräddningen ge sig ut på ett riskfyllt eftersök efter flera personer som försvunnit i ovädret.

Samtidigt som Ingrid jobbar med utredningen befinner sig hennes särbo, renskötaren Nils Varra, på vinterbeteslandet trettio mil därifrån - och där tar han ett ödesdigert beslut.


Jag har bara läst första delen, men jag är väldigt nyfiken på fortsättningen.Ett kallt fall av Peter May
Genre: Kriminalroman
Serie: Enzo Macleod (1)
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2019-10-04
Förlag: Modernista

Från Bokus
Paris. Ett urgammalt mysterium. Det är midnatt, en man söker desperat efter fristad och flyr in i en kyrka. Nästa dag blir hans plötsliga försvinnande en riksnyhet i hela Frankrike.

Vad hände egentligen med Jaques Gaillard? Den briljanta läraren som undervisade några av landets mest begåvade elever på École Nationale d'Administration försvann för tio år sedan. Enzo Macleod, skotsk rättsmedicinare, har gått med på ett vad han inte har råd att förlora: Han ska lösa sju av Frankrikes mest notoriska mord. Till sin hjälp har han modern teknologi, ett bristande tålamod och en ansenlig grad av respektlöshet i förhållande till rättssystemet.

Djupt ner under staden, i katakomberna, gräver Enzo fram ledtrådar - spår som tycks vara avsiktligt utplacerade. I takt med att han närmar sig mördaren blir det alltmer uppenbart att han själv riskerar att bli nästa offer.


Peter May! Det är anledning nog.Vad hjärtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 463
Utgivningsdatum: 2019-10-09
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
1942 härjar kriget i Europa. Meter bort från de ryska flyktingtälten hon nu kallar hem uttalar en ung kvinna sina äktenskapslöften ett beslut som ska få ödesdigra konsekvenser.

Alina Dziak har vetat att hon ska gifta sig med sin bästa vän Tomaz sedan hon var 9 år gammal. Nu, som förlovad 15-åring, är hon obesvärad av rapporterna om Nazi-soldater på polska gränsen. Hon litar på grannarna som säger att det inte är något att oroa sig för, och drömmer istället om dagen då Tomaz återvänder från universitetet i Warszawa. Men ockupationen kryper sakta men säkert framåt, och snart slits Alinas lilla by och dess familjer sönder av rädsla och hat. Och just då, när hela deras liv sakta håller på att luckras upp, försvinner Tomaz.

2019, Australien. När Alice älskade mormor läggs in på sjukhus upptäcks en låda innehållande ett foto på en ung man, en liten lädersko och ett brev. Hennes mormor vädjar till sitt barnbarn att återvända till polen för att se vad som blev av hennes käraste. Väl där börjar Alice långsamt nysta i det förflutna, och en mörk familjehistoria uppdagas.


Jag har bara läst en bok av henne, men den var fantastisk.Makten av Dean Koontz
Genre: Kriminalroman
Serie: Jane Hawk (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-10-15
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Du kan inte vänta längre. Befäst ditt öde. Din belöning blir berömmelse.

Orden upprepas i den vänliga och älskade läraren Cora Gundersuns medvetande precis innan hon tar sitt eget liv och många andras i en chockerande blodtörstig handling. I en efterlämnad dagbok hittar man anteckningar som tyder på att hon måste ha varit galen, men Jane Hawk vet bättre.

Spåren leder till en hemlig sammanslutning som tycker sig stå över lagen och bortom straff. Intrigerande och hänsynslösa tänker de kapa USA:s framtid med en skrämmande ny teknik. De har inte räknat med att en högt utbildad FBI-agent skulle försöka omkullkasta deras planer på ett absolut maktövertagande.

Efter att ha förlorat sin man och tvingats gömma sin son, har Jane Hawk blivit ett ostoppbart rovdjur. När hennes skugga faller över dem finns ingenstans att fly.


Dean Koontz är nog faktiskt på min auto-buy-lista.Sthlm: Farsot av Varg Gyllander
Genre: Kriminalroman
Serie: NOCC (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-10-16
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Sameflickan Ayla flyr för sitt liv över fjället tillsammans med sin hund Radne efter att ha bevittnat en massaker i sin by. Norma, analytiker på NOCC, National Organized Crime Command, hemsöks av sitt förflutna i triadernas Hongkong.

De bådas vägar korsas i ett vinterstockholm på randen till katastrof.

En ljusskygg och mycket målmedveten organisation har utvecklat ett virus som kan utrota jordens befolkning. Bara vissa utvalda ska räddas. Samtidigt riktas polisens alla resurser mot den stundande Nobelfesten där säkerheten har höjts till maxnivå på grund av ett terrorhot. Bara några få människor förstår vad som håller på att ske.


Det var evigheter sedan första delen kom och jag hade nästan gett upp hoppet om denna.En sång för Hedda av Annika Estassy
Genre: Feelgood
Serie: Måneby (2)
Antal sidor: 334
Utgivningsdatum: 2019-10-17
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Mindre än två veckor före jul erbjuds Lina Sundell ett avgångsvederlag av sin chef i stället för den befordran hon hoppats på. I ren ilska tackar hon ja och bokar genast en tangoresa till Buenos Aires. När Linas biologiska pappa, som hon trodde var död, står livs levande framför henne på Kastrup flygplats samtidigt som mamma Hedda bryter handleden uppe i Måneby, bestämmer sig Lina hastig och lustigt för att åka upp till familjens gästgiveri och hjälpa till med julfirandet. Men också för att avkräva modern sanningen bakom den återuppståndne fadern. Vad hände dem emellan egentligen?

Mamma Hedda har å sin sida inte det lätt. Oron över gästgiveriets framtid och all stress inför julen gör henne både trött och förvirrad. Vem ska ta över verksamheten när hon inte längre orkar?


Jag är väldigt nyfiken på hennes böcker.Sprucket läder och svikna löften av Ewa Klingberg
Genre: Feelgood
Serie: Huskvarnaserien (4)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-10-21
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Nyblivna singeln Lollo driver den uppskattade nagelsalongen i Huskvarna. Nostalgitokig som hon är besöker hon motormässan och spanar in den ena veteranbilen efter den andra. En Cadillac med rosa hajfenor och en charmig kyrkvaktmästare får henne att vakna upp ur vardagslunken och se tillvaron i ett nytt ljus. I Cadillacens spruckna läderklädsel gör hon ett märkligt fynd

Ett måste i min hylla.Främlingen av Elly Griffiths
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2019-10-25
Förlag: Modernista

Från Bokus
Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R.M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet.

En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Offret har en rad från R.M. Holland skriven över kroppen. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna. Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner - och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut. Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dagboken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »HEJ CLARE. DU VET INTE VEM JAG ÄR.«


En fristående bok av Elly Griffiths? Måste ha.Lika i döden av Anna Roos
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden vid världens ände (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-10-30
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Snöflingor dansar ner över kullerstenstorget. Rimfrosten gnistrar på klocktornet och löpsedeln utanför bokhandeln spår att den sibiriska kylan snart är här. I går var torget fyllt av människor. Nu är platsen öde, så när som på den nakne mannen som sitter orörlig i kungatronen barnen byggt.

Vera Jansson gjorde sig impopulär på sin hemort när hon som ung beskyllde en av stadens entreprenörer för oönskade närmanden. En anklagelse som inte gick att styrka och som hon senare tog tillbaka. Vera har därför inte satt sin fot i Trosa på flera år när en av hennes barndomsvänner hittas död. Motvilligt accepterar hon sin chefs förslag att i samband med sitt besök ansvara för revisionen av ett företag på orten.

Veras återkomst väcker starka känslor och snart står det klart att små oförrätter i det förflutna kan få stora konsekvenser i nutid.


Det här låter ju jättespännande.Hennes värsta mardröm av Peter Swanson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-10-31
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
Som liten var Kate Priddy ett oroligt barn. Efter att hennes galna expojkvän kidnappat och nära på mördat henne, övergick oron i panikattacker. När hennes kusin Corbin från Boston hör av sig och föreslår att de bytlånar varandras lägenheter ett tag känner Kate, som nu pluggar konst i London, att en nystart någon annanstans kan vara precis vad hon behöver.

Men inte lång tid efter ankomsten till Boston upptäcker Kate att en av hennes nya grannar, Audrey, är död. Mördad.

Polisen frågar ut henne om Corbin. Kate inser att hon egentligen vet rätt lite om sin kusin. Däremot undrar hon varför en annan av grannarna, den snygga Alan, ljuger om att han träffat mordoffret. Och när en tårögd ung man presenterar sig som Audreys pojkvän och hävdar att det var Corbin som mördade henne alldeles innan han for till London, vet hon varken ut eller in. Kan hon lita på sin kusin? Kan hon lita på Alan? Kan hon ens lita på sig själv?


Jag har fortfarande inte läst hans förra bok, men jag ska.

8 kommentarer:

 1. Åh - nu blev min lista ju längre... Flera som lät intressanta. Och ja - läs Harper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där listan är som en evighetsmaskin... Jag måste verkligen läsa Harpers första bok. Snart.

   Radera
 2. Många intressanta böcker här...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har jag ändå gallrat rätt bra :)

   Radera
 3. Åh, jag har missat både Peter Mays bok och även den som heter Rävlystnad som verkar passa mig. Annars är det som vanligt att du har med ett antal av dem jag funderade på men sen valde bort efter en del vånda. Och så klart några som är för läskiga för mig :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får inte missa Peter May :) Rävlystnad är ju tredje delen i e serie, men jag har bara läst första så jag vet inte hur starkt de hänger ihop.

   Radera