torsdag 12 september 2019

Hett i hyllan #213

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en oläst från bokrean 2016.
Vita spår av Emelie Schepp är andra delen i serien om åklagare Jana Berzelius och jag vet precis varför jag köpte den.

Jag har (hade?) en osviklig förmåga att köpa på mig hela serier. Utan att ha läst ens första boken. Så var det även med denna, jag hörde ju så mycket bra saker om den. Fyra delar lyckades hitta hem till mig innan jag läste den första. Ofta slutar det här beteendet inte på något speciellt bra sätt, när jag sitter där med x antal böcker kvar att läsa i en serie där jag inte gillade första boken. Jag har ingen aning om det kommer att bli likadant med denna, men jag var inte helt såld efter att ha läst Märkta för livet förra sommaren.

Serien är med på min lista över eventuella serier som ska få vara med i min Finish That Series-utmaning nästa år. Det återstår att se om den kommer med där och vad jag i så fall tycker om resterande böcker.

Så här står det på baksidan:
Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. Jag är ju väldigt förtjust i den här serien ��
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/09/12/hett-i-hyllan-161/

  SvaraRadera
 2. Så du gör aldrig så att du ger bort de följande i serien om du inte tyckte om den första? Fast det kanske är klokt att ge serien ännu en chans förstås.
  http://mosstanten.se/2019/september/hett-i-hyllan-21-en-yxa-i-nacken-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte om jag redan har köpt dem. Jag klarar inte att ge bort en oläst bok. Tänk om den är bra 😲 Även om jag inte har köpt nästa bok så tycker jag att en författare, oftast, är värd två chanser. Alla kan ju liksom ha en dålig dag.

   Radera
 3. Schepp har jag hört mycket bra om, men aldrig läst. Det är något som inte lockar. Tur att jag inte köpt på mig hela serien. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan i alla fall trösta mig med att jag har blivit bättre med det här med att köpa på mig hela serier. Det har inte hänt på länge :)

   Radera
 4. Jag gillar den serien och har läst alla hittills utkomna. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-213.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att jag kommer att gilla resten mer.

   Radera
 5. Jag hittade Emelie Schepps debut av en tillfällighet på loppis. Köpte den för en tia och när jag väl läste den var den skitbra. Författaren och jag har dessutom samma födelseort. Bara det... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var inte jätteglad i första delen, men jag är lite osäker på om jag har originalet eller den omarbetade utgåvan.

   Radera
 6. Ja men den där författaren har ju till och med jag hört talas om :) Här är min https://scyllashylla.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-18.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är otroligt duktig på marknadsföring.

   Radera
 7. Jag gillar Schepps böcker, dock kan det bli lite tjatigt med en del saker om de återkommande karaktärerna i dem när man har läst alla som är publicerade.

  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/09/hett-i-hyllan-vecka-37-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så svårt för myndighetspersoner som bryter mot lagen och det var ju liksom det första delen gick ut på.

   Radera
 8. Haha, jag har nog bara köpt på mig ett fåtal serier genom åren. Men bara för att jag skulle ha något att blogga om när det dags för hett i hyllan! :) Idag bjuder jag dock på en fristående; Johan Ripås debut Forever young. https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/09/12/hett-i-hyllan-forever-young/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju jättebra tänkt. Att köpa på sig böcker bara för att ha något att visa upp varje torsdag. Det är nog det jag har gjort också :)

   Radera