torsdag 8 juli 2010

"Den inre kretsen" av Mari Jungstedt

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 344
Serie: Anders Knutas 3
Första utgivningsdatum: 2005-09-20
Min upplaga: 2008-09-18
Förlag: Bonnier Pocket

Baksidetext
Under den tryckande högsommarsolen gräver en grupp arkeologistuderande från olika länder ut en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. Den visar sig vara rik på fynd.

En sen kväll försvinner 21-åriga holländskan Martina Flochten från vännerna. Hon påträffas senare mördad på en fågelholme nära utgrävningsplatsen och skadorna på kroppen tyder på rituella inslag.

Två småflickor hittar ett halshugget russ i en beteshage men huvudet saknas. När ett hästhuvud senare dyker upp spetsat på en påle hos en politiker tätnar mystiken.

Kriminalkommissarie Anders Knutas tar hjälp av en rättspsykiater för att tolka de makabra spåren vid brottsplatserna. En av journalisterna som bevakar den dramatiska utredningen är Johan Berg som arbetar för Sveriges Television. Han är tillfälligt stationerad på ön och försöker samtidigt få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera.

Min kommentar
Jag vet inte riktigt vad som var annorlunda med den här boken, jämfört med de två föregående, men det tog aldrig riktigt tag i mig. Kanske var det så att historien inte gick framåt tillräckligt fort och kändes segare än annars. Kanske var persongalleriet inte riktigt så bra tecknat...


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar