lördag 11 september 2010

"Eragon" av Christopher Paolini

Genre: Fantasy
Antal sidor: 518
Serie: Arvtagaren 1
Utgivningsdatum: 2002

Baksidetext
En dag hittar den fattige bondpojken Eragon en vacker blå sten i skogen. Om han säljer den kanske hans familj slipper svälta under vintern. Men det blir inte som han hoppas - stenen kläcks och en drake föds.

Eragon håller draken hemlig och ger henne namnet Saphira. De talar med varandra genom tanken och blir bästa vänner. Och legenden om drakar och drakryttare blir levande igen.

Över en natt förändras sedan Eragons liv. Han kastas in i en värld av faror, magi och maktkamper. Med bara ett gammalt svärd som hjälp och en sagoberättare måste Eragon och Saphira färdas genom platser där mörka krafter härskar, i ett Imperium som styrs av en kung vars ondska inte har några gränser...

Min kommentar
Jag tyckte den var klart läsvärd. Visst var den lite naivt skriven, men jag har läst betydligt sämre böcker än så här. Faktiskt är nog detta dessutom den enda fantasy-bok där jag lätt kunnat hålla ordning på alla karaktärer och deras fantasifulla namn, utan att tänka för mycket. Själva historien är lite väl romantisk och rosa-skimrande och allt går så himla lätt och smidigt för Eragon. Hur han än bär sig åt så händer det liksom inget allvarligt. Äh, jag tyckte om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar