onsdag 18 maj 2011

"Nattsystern" av Unni Lindell

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 404
Serie: Cato Isaksen 4
Utgivningsdatum: 2002

Baksidetext
Sjuttiofemåriga Brenda Elise Moen hittas mördad i början av mars - skjuten på gatan i närheten av sitt hem i Oslo. Mordet tycks oförklarligt. Vem vill ta livet av en gammal dam som aldrig gjort något väsen av sig? Som levt för barn och barnbarn och hyst ett passionerat intresse för den norska kungafamiljen?

Så visar det sig att Brendas dotterdotter Kathrine är den fjortonåriga flicka som förekommit på tidningarnas löpsedlar i två veckor sedan hon försvunnit spårlöst en sen kväll...

Kriminalkommissarie Cato Isaksen anar att det finns ett samband. För att hitta den som mördat Brenda måste man få fram vad som hänt Kathrine. Vågar man hoppas att hon fortfarande är i livet?

Min kommentar
Det här var nog den bästa i serien, så långt. Men jag irriterar mig ofantligt mycket på de helt irrelevanta meningar som dyker upp med jämna mellanrum. Det blir liksom inget flöde, när man måste stoppa upp och fundera på om man verkligen läste rätt. För att inte tala om de störande förklaringarna av något fullständigt självklart. Fast hon är duktig på att få ihop det i slutänden och här vimlar av villospår, så vem den skyldige var kunde jag inte vara helt säker på förrän mot slutet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar