måndag 30 maj 2011

"Edward Finnigans upprättelse" av Anders Roslund & Börge Hellström

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 417
Serie: Ewert Grens 3
Utgivningsdatum: 2006-09-06

Baksidetext
I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död?

I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på.

Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Min kommentar
Riktigt, riktigt bra. Förklädd till deckare/thriller får den här boken en att verkligen tänka till och den stannar kvar. Oftast med en sur eftersmak. Är dödsstraff uprättelse eller hämnd? Och mår man verkligen bättre av att döda en mördare? En liten twist i slutet gjorde inte berättelsen sämre, även om jag i stort sett var på rätt spår. Förutom varför då. Solklart deras bästa bok, hittills.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar