måndag 9 januari 2017

TV-serie: Castle - Säsong 7

Titel: Castle - Säsong 7
Originaltitel: Castle
Genre: Crime
Skapad av: Andrew W. Marlowe
Skådespelare: Nathan Fillion, Stana Katic, Jon Huertas, Susan Sullivan, Molly C. Quinn
Premiär: 2014-09-29
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 23
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på DVD oktober 2016-januari 2017


Handling
Bröllopsklockorna ringer, men kommer Castle och Beckett verkligen att gifta sig? Det är den största dagen i hans liv, men Castle är spårlöst försvunnen… och inte för att han fått kalla fötter. Nu, i den spännande sjunde säsongen av Castle måste det karismatiska paret ta sig an New Yorks mest fascinerande brottsfall samtidigt som de försöker lösa mysteriet med deras eget förhållande.

Min kommentar
Det är inte lätt att skriva om en series sjunde säsong. Speciellt inte utan att avslöja saker om föregånde säsonger. Hela detta inlägg är därför att betrakta som en spoiler. Läs inte vidare om du inte har sett Castle, men har tänkt göra det.

Förra säsongen slutade ju med en cliffhanger av Guds nåde. Castles bil står och brinner i ett dike och Beckett står där och tittar i sin bröllopsklänning. Det blir ju inte riktigt samma sak att se det där när man vet att det finns två säsonger till. Och naturligtvis är Castle inte död, men han är försvunnen.

Det känns lite som att idéerna börjar ta slut nu och sjätte avsnittet är precis ett sådant som jag bara avskyr och en kraftig hint om att manusförfattarna inte vet vad de ska hitta på härnäst. Hade det inte slutat som det gjorde så skulle jag ha avskytt det ännu mer. Hela nionde avsnittet är som en miniversion av The Expandables, komplett med alla karaktärer, spelade av andra givetvis. Det var faktiskt ganska kul.

Castle förnekar sig aldrig och han gör lite dumma saker som får konsekvensen att han inte får jobba ihop med Beckett mer, så i elfte avsnittet blir han privatdetektiv så att han ändå kan samarbeta med henne. Tror han. Den här delen av säsongen är ganska trist och det dras ut på det alldeles för länge. Det är ju ändå relationerna mellan Castle, Beckett, Ryan och Esposito som gör den här serien speciell, när de saknas så blir det inget bra. Tjugonde avsnittet ägnas åt fallet med Castles försvinnande i början av säsongen. Här blir det bara alltför osannolikt och helt enkelt för mycket.

Castle är för det mesta som ett stort barn, men det är lite det som är charmen. Han är inte vuxen och tråkig utan allt är mysterier som väntar på att bli lösta. Gärna på ett ovetenskapligt sätt. Det är tur att han har Beckett som lugnar ner honom ibland. Beckett själv har jag börjat störa mig på lite nu, eller egentligen hennes skyhöga stilettklackar. Jag vet inte om det är så kvinnliga kriminalare klär sig, men det borde vara svårt att jaga bovar på de mest underliga ställen och underlag med sådana skor.

Castles mamma och dotter har fortfarande hyfsat stora roller och det gillar jag. Speciellt mamman. Hon är helt galen. Roligt nog så gör hon comeback på teaterscenen och gör stor succé. Det är hon värd. Dottern vet jag inte riktigt vad jag ska säga om längre. En del saker hon gör känns inte helt trovärdiga, men än så länge gillar jag henne nog.

Det som håller serien uppe, trots idébristen ibland, är kemin mellan alla de olika karaktärerna. Den finns till och med kvar mellan Castle och Beckett, trots att de nu är gifta. Det är inte många serier jag kan säga det om.

Ovanligt nog så avslutas inte säsongen med någon riktig cliffhanger, men [spoiler]Beckett får ett erbjudande om att ställa upp i senatorvalet. Personligen så skulle jag, utan att tveka och utan att bry mig om vilket parti hon företräder, rösta på henne[/spoiler].TV-serier.nu hade säsongen 3,5 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,2 i genomsnitt (beräknat på 21 592 betyg).
Jag ger säsongen 4,0.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

8 kommentarer:

 1. OK. Inte läst men kollat betyget ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjunde säsongen var inte lika bra som de tidigare, det började märkas att idéerna var slut, men eftersom kemin är så fantastisk så gav jag en fyra ändå :)

   Radera
 2. Det finns så många serier så man missar många. Denna har jag inte sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är helt fantastisk, se den :)

   Radera
 3. Jag och sambon hetstittade på Castle precis innan jul, gillade serien väldigt mycket. Lagom avslappnande när man inte riktigt orkar tänka så mycket men på ett väldigt bra sätt. Men halvvägs in i säsong tre valde viaplay att ta bort hela serien.... Mycket märkligt. Så jag får väl se om jag kan köpa den istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde de? Vilken tur att vi köpte den sista säsongen också då. Tvekade lite där faktiskt för jag hade sett att de visade serien på Viaplay.

   Radera
  2. Japp, mitt i säsong tre tog de väck alla säsonger. De hade fram tom säsong 6 tror jag det var. Sen försvann alla. Har dock inte varit in på viaplay på ett tag så kanske den kommit tillbaka.

   Radera
  3. Jag råkade ut för det där på en annan tjänst och en annan serie. Det är otroligt störande.

   Radera