tisdag 26 oktober 2010

"Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt

Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 366
Originaltitel: -
Översättare: -
Serie: Anders Knutas 7
Utgivningsår: (första) 2009 (min) 2009
Förlag: Albert Bonniers


Baksidetext
Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.

Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammaren, en åldrad man flyter i land i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.

Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.

Min kommentar
Ja, nu börjar de bli lite för lika för mig. Det kanske inte är meningen att man ska läsa sju Mari Jungstedt på åtta månader. Det är väldigt förutsägbart, efter några sidor fattar man precis vad som pågår. En eloge till Jungstedt för att hon ändå lyckas hålla spänningen uppe. Ganska skönt var det också att Johan och Emma knappt fick någon plats alls och i stort sett inte var inblandade överhuvudtaget. Som en lättläst bok på stranden eller någon annanstans där man bara vill koppla av, är detta verkligen perfekt, men läs inte alla böcker i serien på för kort tid.

Jag ger den 3.5.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar